Health, Safety, Environment en Quality (HSEQ)

Alle klanten van Tauw hebben te maken met HSEQ. Daarom zijn deze belangrijke aandachtspunten compleet verweven in onze dienstverlening. Hoe geeft u het beleid zo vorm dat mens, milieu en economie beschermd zijn en blijven?

Hebt u een soortgelijke vraag, dan schuiven wij graag bij u aan. Denk bijvoorbeeld aan controle op en implementatie van gezonde arbeidsomstandigheden, maar ook aan veiligheid in ruimtelijke ordening (bijvoorbeeld spoorveiligheid, tunnelveiligheid, overstromingsrisico’s) en veiligheidsonderzoek voor het in bedrijf houden van installaties (bijvoobeeld bij bodemonderzoek).

Tauw geeft advies, met technische kennis van zaken, volgens gecertificeerde methoden zoals ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 en VCA. Zo bént u niet alleen in compliance met wet- en regelgeving, maar blíjft u ook beschermd tegen risico’s door bijvoorbeeld ons integrale managementsysteem toe te passen. Want met tijdig anticiperen op veranderingen in wet- en regelgeving bent u non-compliance situaties voor.

U neemt de juiste beslissingen, zodat u onnodige risico’s en kosten voorkomt. In plaats daarvan benut u kansen. U verhoogt het veiligheidsbewustzijn en uw veilige imago groeit. Kortom: met Tauw kijkt u altijd een stap verder.

Hoe wordt uw bedrijf veilig en compliant?

Voor Tauw gaat die vraag over meer dan alleen brandveiligheid, arbo of procesveiligheid. Onze jarenlange ervaring met het volledige scala aan interne en externe veiligheidsaspecten heeft geleid tot een unieke health & safety-advisering. Deskundigen op verschillende deelgebieden werken samen en krijgen zo inzicht in het totale plaatje. Dat levert u efficiencyvoordelen én integrale veiligheid op.

De aanpak van Tauw is praktisch en innovatief. Zo ontvangt u na een compliance check bijvoorbeeld een bedrijfsspecifiek register met daarin alle wetgeving die voor u relevant is. Met slimme compliance software legt u de gebeurtenissen in de bedrijfspraktijk digitaal vast. Deze is gekoppeld aan alle relevante wet- en regelgeving rond milieu, veiligheid en arbo, RI&E en uw bedrijfssituatie. Dankzij een online databank is dat register continu up-to-date en altijd beschikbaar voor de auditor. Op basis daarvan ontvangt u accurate analyses met bijbehorend advies.

Interim of vraagbaak?

Dankzij onze expertise op veel verschillende deelgebieden bieden wij duurzame oplossingen. Werkt u met ons samen op interim-basis, dan hebt u één vaste adviseur als aanspreekpunt. Hij staat in verbinding met tal van kennisdragers voor specifieke deelterreinen zoals het aanvragen van een vergunning of het uitvoeren van specialistische onderzoeken. Dankzij onze langetermijnvisie zult u altijd tijdig anticiperen op (veranderingen in) wet- en regelgeving. Bent u op zoek naar een eenmalige sparringpartner of vraagbaak? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

 

Diensten op het gebied van compliance

Projectreferentie Compliance

Robert van Uum – FrieslandCampina Borculo

Complimenten aan de ontwikkelaars van Tauw en FrieslandCampina. De Compliance Tool met het register, compliance en audit is in onze vestiging in Borculo door onze stakeholders zeer goed beoordeeld. Tauw heeft ons in het hele traject goed begeleid. Wij zijn zeer tevreden en breiden uit naar overige locaties.'

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.

Marco Bastiaanssen
T: +31 61 13 58 87 0
E:marco.bastiaanssen@tauw.com
LinkedIn
Marco Bastiaanssen