Complexe regelgeving en kostbare processen

Wanneer u als organisatie afvalwater loost krijgt u te maken met complexe regelgeving en kostbare processen. TAUW helpt u met afvalwateronderzoeken mogelijke optimalisaties te signaleren en realiseren. Zo ondersteunen we u met het bepalen van de zuiveringsheffing of monitoren van de vergunningsparameters, maar voeren we ook inventariserende (online) onderzoeken uit om te bepalen of u met enkele maatregelen kunt besparen op de lozingskosten. TAUW werkt samen met u aan een optimaal lozingsproces. Met uitgebreide dienstverlening rondom afvalwaterbemonstering, zuiveringsheffing en vergunningen.

  • Vaststellen zuiveringsheffing of verontreinigingsheffing
  • T-correctie onderzoeken
  • Monitoring lozingsvergunning
  • Inventarisatie lozing ZZS (inclusief PFAS en PFOA) stoffen
  • Processtromen onderzoeken
  • Rendementsonderzoeken zuiveringstechnieken
  • Bouwen, verhuur en verkoop meet- en bemonsteringsapparatuur
  • Online monitoring van o.a. minerale olie, CZV, en zwevende stof met online sensoren
  • Onderzoek naar microplastics

Specialistische (online) dienstverlening

Wij voeren veel onderzoeken uit naar de T-correctie, micro- en Nano plastics en ZZS zoals PFAS en PFOA. Daarvoor gebruiken we traditionele meet- en bemonsteringsapparatuur, maar steeds vaker worden onze werkzaamheden gedigitaliseerd. Online sensoren geven bijvoorbeeld real-time inzicht in concentraties van stoffen, zoals minerale olie, COD, NO3, onopgeloste bestanden, pH, temperatuur en zuurstof. Daarnaast worden ook externe laboratoriumresultaten online ingelezen en in het digitale systeem van het bevoegd gezag (webismeet) verwerkt. Hierdoor voorkomen we menselijke fouten en nemen we u alle procesmatige werkzaamheden uit handen.

Modulaire waterzuiveringen

Wanneer afvalwater niet gezuiverd kan worden met reguliere zuiveringstechnieken, is maatwerk noodzakelijk. Bijvoorbeeld wanneer u te warm water loost, of het water vetten, oliën of onafgebroken bestanddelen bevat. Dat ging voorheen gepaard met grote investeringen en lange terugverdientijden. TAUW biedt echter een modulaire waterzuivering aan. Een tijdelijke, uitbreidbare of verplaatsbare waterzuivering die we zelf op maat ontwerpen, bouwen en plaatsen. Hij wordt snel en vergunningsvrij geplaatst, is onderhoudsvrij en wordt eenvoudig aangepast aan uw behoeften. Zo haalt u met minimale kosten een optimaal rendement en bespaart u tot meer dan 50% op de zuiveringslasten. Met een modulaire waterzuiveringsinstallatie kunnen veel organisaties voldoen aan alle geldende lozingseisen met een installatie die zichzelf binnen één jaar terugverdient.

Onafhankelijke deskundige

TAUW heeft diepgaande kennis van de wet- en regelgeving rondom afvalwater en de complexe vraagstukken die daar omheen spelen. Daarin vormen we een onafhankelijke, deskundige partij die zowel de overheid als (industriële) bedrijven voorziet van gedegen advies. Door deze positie kunnen we organisaties volledig ondersteunen rondom complexe afvalwatervraagstukken en bemiddelen tussen bedrijven en bevoegd gezag.

 

 

Heeft u een vraag?


Neem contact op met één van onze adviseurs. 

Paul Wolbers 

  +31 65 35 76 33 5

Offerte aanvragen

 

 

Vraag hier uw offerte aan voor een afvalwateronderzoek

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.