Over ons

Tauw is een Europees advies- en ingenieursbureau met een sterke positie in milieuadvies en de duurzame ontwikkeling van de leefomgeving. Vanuit vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië werken wij met ruim 1.200 medewerkers in Europa aan een mooie, schone, veilige en duurzame leefomgeving.

Tauw Nederland uitgedrukt in cijfers

Tauw is opgericht in

1928

usergroup

Het aantal medewerkers bij Tauw Nederland

850

Het aantal vestigingen

8

Onze missie

Tauw wil bijdragen aan een duurzame omgeving. Samen met onze klanten. Want de kwaliteit van het milieu en de leefomgeving kan altijd beter. Zolang wij daarvan overtuigd zijn, blijven we bestaan. Met gedreven professionals, die trots zijn op de duurzame oplossingen die ze bedenken

Deze missie is geen papieren tijger en komt ook niet zomaar uit de lucht vallen. Eigenlijk zat het al vanaf de oprichting in ons DNA. Zullen we even terugkijken? We hebben het dan over de jaren twintig van de vorige eeuw. De vereniging van Noord-Hollandse Waterschappen krijgt een steeds grotere behoefte aan onafhankelijk en technisch hoogwaardig advies bij haar waterschapproblemen. Vooral de overgang van stoom- en dieselgemalen naar elektrisch aangedreven gemalen is een belangrijke drijfveer. Daarom wordt op 1 oktober 1928 in Haarlem het Technische Adviesbureau van de Unie van Waterschapsbonden opgericht. Vijf man sterk.

Lees verder

Vakgebieden binnen onze organisatie

Vakgebieden

In Nederland telt Tauw circa 850 medewerkers verspreid over acht locaties. Onze vakgebieden zijn ondergebracht in de bedrijfsonderdelen Water, Industry, Ruimtelijke kwaliteit, Meten, Inspectie & Advies.

Daarnaast hebben we twee dochteronderneming: Syntraal en Atrivé. Syntraal richt zich op interim vraagstukken bij opdrachtgevers, Atrivé op het domein Wonen.

Dit zijn de pijlers van waaruit wij de markt benaderen. Dat doen we onder andere door te investeren in product- en kennisontwikkeling. Daar komen regelmatig ingenieuze vindingen uit voort, zoals het duurzaam geluidsscherm, het visvriendelijke gemaal of het hergebruik van bagger in beton.

Cultuur

Sustainable solutions for a better environment

Duurzaam. Milieu. Mensen. Wij hebben onze eigen roots, ons eigen DNA. Onze Tauwers. We proberen de wereld wat mooier te maken. We hebben kortom, onze eigen Tauw cultuur. Daar zijn we trots op, Die stimuleren we. We bieden onze werknemers via de Tauw University de mogelijkheid zich te ontwikkelen en door ons sponsorbeleid haken wij aan bij organisaties die ook een verschil willen maken. 

Tauw University

Ook in onze medewerkers investeren we fors. Via een persoonlijk ontwikkelingsplan blijft elke medewerker zijn vaardigheden aanscherpen en zijn kennis verbreden en verdiepen. Daarvoor hebben we een intern opleidingsprogramma: Tauw University.

Tauw sponsort

Onze belofte is: sustainable solutions for a better environment. We zetten ons er elke dag weer voor in. Maar dat betekent niet dat we het alleen kunnen. Daarom sponsoren we ook andere partijen, zoals IVN. We zijn een langdurige relatie met ze aangegaan om ook echt een verschil te kunnen maken.

Lees meer over Tauw sponsort

Join our professional playground

Bij Tauw kun je jezelf zijn. Als professional en als persoon. Vanuit je persoonlijke passie slimme oplossingen bedenken voor een schone, veilige en duurzame leefomgeving.

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.

Tauw BV
T: +31 57 06 99 91 1
E:info@tauw.com
LinkedIn