Drones: blijvend of hype?

Zijn drones blijvend of een hype? Ze zijn relatief eenvoudig in gebruik en zouden op termijn zelfs je pizza kunnen bezorgen. Jasper Schmeits, innovatiemanager bij Tauw, vertelt in het gloednieuwe boek 'Drone Professional 1' hoe drones dagelijks bijdragen aan het verzamelen van data en wat drones volgens hem in de toekomst kunnen betekenen.

14 februari 2020

In Drone Professional 1 delen 16 drone experts uit de hele wereld hun visie op de toekomst van drone technologie, en geven ze verrassende inzichten over de toepassing van drones in het dagelijks leven en voor zakelijk gebruik. Niet alleen is het boek zeer geschikt voor drone professionals, ook als drones geen onderdeel zijn van je werk is het een interessant boek. Na publicatie begin februari staat het inmiddels al in de top 3 van de meest gedownloade boeken in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten!

Dagelijks gebruik van drones

Al jaren is Jasper vanuit Tauw betrokken bij diverse initiatieven, ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van drones. Zo doen wij binnen Tauw partijkeuringen regelmatig met drones en zetten we ze in om 3D visualisaties van specifieke omgevingen te kunnen maken. Jasper vertelt in dit boek over de kansen en bedreigingen van drones, ook in relatie tot de huidige wetgeving. Waar lopen we zoal tegenaan als we drones inzetten voor het inzamelen van data, en (vooral) bij het gebruik daarvan?


‘Hottest technology’?

Ook vraagt Jasper zich af hoe lang we drones nog zien als ‘hottest technology’. “Ik zie ook dat andere technologieën zich verder ontwikkelen, denk aan camera’s in smartphones waarmee je 3D-beelden van objecten en ruimtes kan maken. Wie weet kunnen wij onze partijmetingen straks wel met de smartphone doen. Hoe innovatief het nu ook is om dit soort metingen met drones vanuit de lucht te doen, vanaf de grond is dit nog altijd veiliger en - als de technologie daartoe in staat is - ook nog eens efficiënter.”

Het boek Drone Professional 1 is te downloaden via Amazon (Kindle edition). Binnenkort zal de gedrukte versie ook in Nederland uitkomen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.