Esri Energie Workshop: handvatten voor de RES en aardgasvrije wijken

Op donderdag 14 mei 2020 geeft Esri Nederland in samenwerking met haar partners Antea Group, MUG Ingenieursbureau, Over Morgen, Royal HaskoningDHV, Tauw en Tygron uitleg hoe de uitdagingen rondom de Regionale Energiestrategie (RES) en aardgasvrije wijken met behulp van location intelligence praktisch aan te pakken zijn; van analyse tot burgerparticipatie.

28 april 2020

Het klimaat staat onder druk. Er is veel werk aan de winkel en daarom zijn belangrijke programma’s zoals de Regionale Energie Strategie (RES) en aardgasvrije wijken in het leven geroepen. Hoe provincies en gemeenten integraal beleid ontwikkelen die goed samenwerken met verschillende stakeholders, is een mooie uitdaging. Hier komen dan ook complexe vraagstukken bij kijken. In samenwerking met zes partners biedt Esri Nederland praktische handvatten voor deze klimaatvraagstukken.

Bijdrage Tauw - Digitale burgerparticipatie voor de energietransitie

Gerjan Wubs, adviseur energietransitie bij Tauw, gaat tijdens deze workshop in op digitale burgerparticipatie voor de energietransitie aan de hand van twee interactieve toepassingen:

  • Met behulp van het Wijkenergie Platform wordt bewoners inzicht gegeven in de betaalbaarheid van de duurzame warmtevoorziening en de aansluiting op hun huis (qua comfort)
  • Interactieve sessies en 3D-visualisaties voor ruimtelijke inpassing wind- en zonne-energie

 

Meer informatie en aanmelden >>

 

Heeft u vragen over dit nieuwsbericht?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.