Partnership Tauw en Tygron voor ruimtelijke inrichtingsprojecten

Met één druk op de knop integraal en participatief de toekomst plannen? Het lijkt wellicht nog toekomstmuziek, maar komt snel dichterbij nu Tauw en Tygron een partnership aangaan. Tauw heeft al 90 jaar ervaring in het analyseren en ontwerpen van de openbare ruimte. Tygron ontwikkelt multifunctionele software, waarbinnen grote hoeveelheden ruimtelijke data verwerkt, geanalyseerd en gevisualiseerd worden. Als partners gaan we onze ervaring, kennis, analysekracht en visualisatiemogelijkheden bundelen om de openbare ruimte zo goed mogelijk in te richten.

Dankzij de ervaring van Tauw binnen de openbare ruimte, zijn we bekend met de lokale problematiek en het betrekken van belanghebbenden bij het vinden van de juiste oplossingen. Tygron ontwikkelt het Tygron Geodesign Platform; dit is multifunctionele software dat geschikt is om snel en accuraat uiteenlopende geografische vraagstukken en hun onderlinge samenhang met andere thema’s inzichtelijk te maken. Hiermee is Tygron een krachtig middel binnen uiteenlopende projecten in onder meer de ruimtelijke ordening, waterbeheer en klimaatadaptatie. Het Platform biedt de mogelijkheid om snel het heden inzichtelijk te maken en de toekomst integraal en participatief te plannen. Dit is waar wij als Tauw voor staan.

Inrichten openbare leefomgeving

Als partners gaan Tauw en Tygron de digitale middelen zo inzetten dat we de openbare leefomgeving zo goed mogelijk inrichten, met zorg voor integrale opgaven en belangen van stakeholders. De software maakt het mogelijk om samen met stakeholders ter plekke verschillende gewenste scenario’s door te rekenen en te visualiseren. Hierdoor ontstaat inzicht in de problematiek en in de meerwaarde van de oplossingen.

Unieke combinatie

De ervaring en unieke kennis van Tauw, in combinatie met de analysekracht en de visualisatiemogelijkheden van het Tygron Geodesign Platform, vormen een belangrijke schakel om de uitdagingen de komende jaren nóg beter het hoofd te bieden. Bijvoorbeeld als het gaat om de energietransitie of de Omgevingswet (zie ook: Interactieve planMER voor Omgevingsvisie provincie Utrecht)

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Bregt Huizenga.  

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.