Tauw publiceert nieuwe editie boek over in situ sanering

De nieuwste versie van het boek In Situ Soil and Groundwater Remediation: Theory and Practice is verschenen. Dit is een technisch naslagwerk over saneren zonder graafwerkzaamheden. Eerdere versies van het boek verschaften informatie over nieuwe technieken op dit gebied. Na vier jaar schrijven door acht auteurs publiceren zij nu een update met daarin de verbeteringen en verfijningen.

Het boek dat Tauw uitbrengt laat zien hoe de wereld van bodemsanering zich heeft ontwikkeld. Co-auteur Frank Volkering: “In de jaren negentig tot 2005 is er veel ontwikkeld met programma’s vanuit overheden. Dat is nu anders, het vakgebied is volwassen geworden. Als we nu nog technieken of concepten ontwikkelen, doen we dat vrijwel altijd in reguliere projecten, samen met de klanten en aannemers of op eigen initiatief.”

Innovaties
Allerlei vakgebieden spelen een rol bij de aanpak van bodemverontreiniging zoals microbiologie, chemie en civiele techniek. Op al die gebieden vinden innovaties plaats die belangrijk zijn voor bodemsanering. Zo zijn bijvoorbeeld de methoden om stoffen te verspreiden in de bodem verbeterd. Of is duidelijker hoe bomen kunnen bijdragen aan bodemreiniging. Daarom werkten de bodemspecialisten de afgelopen jaren, naast hun werk als bodemadviseur, aan een herziening van het boek.

Trots
In het voorwoord uit CEO van Tauw Group Annemieke Nijhof haar trots. Zij bedankt de schrijvers, die dit werk vrijwillig en grotendeels in hun eigen tijd deden. Maar ook de opdrachtgevers die het aandurfden dat professionals van Tauw nieuwe technologieën uitprobeerden in hun bodemprojecten. Nijhof: “Doordat zij ons de kans gaven, konden onze jonge ingenieurs met vallen en opstaan leren en experts worden in in situ sanering. Daardoor is het vakgebied volwassen geworden.”

Nu te koop
De schrijvers zijn: Emile Marnette, Charles Pijls, Frank Volkering, Tobias Praamstra, Bert Scheffer, Marian Langevoort, Dirk Paulus en Ronnie Berg. Het boek is een prima naslagwerk voor professionals en aan te bevelen voor educatieve doeleinden. In Situ Soil and Groundwater Remediation: Theory and Practice is in het Engels geschreven en te koop via de website van Tauw.

Meer informatie over dit boek en de bestelwijze.

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.