Go fast and go far

26 juli 2022, Henrike Branderhorst

“If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.” Woorden die Nelson Mandela gebruikte. Kijkend naar de maatschappelijke uitdagingen en vraagstukken waar wij in de wereld voor staan, kan ik alleen maar concluderen dat deze woorden actueler zijn dan ooit.

De missie en visie van TAUW zijn er op gericht om iedere dag bij te dragen aan een wereld waar mens en natuur samen kunnen gaan. Wij zijn ons zeer bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Die nemen wij niet alleen via onze eigen klanten en projecten, maar juist ook door mee in te stappen in initiatieven en samenwerkingen met anderen. Zo kunnen wij snel (fast) gaan én ver (far).

Wij verbinden ons met partners zoals Springtij (een co-creatie van zeer diverse partners om de beweging naar een duurzame(re) wereld op gang te brengen en houden) en IVN (een organisatie die verbindt met diverse partners die er samen naar streven om mens en natuur in harmonie met elkaar te laten bestaan). Op die manier vormen we de massa die nodig is om de beweging te versnellen. Want met elkaar is onze cirkel van impact vele malen groter.

Buiten het feit dat deze partnerschappen perfect passen bij datgene waar wij als organisatie iedere dag mee bezig zijn – de wereld een stukje mooier en leefbaarder maken – brengen deze partnerschappen mij als co-CEO ook heel veel inspiratie. Door met partners uit de hele branche én daarbuiten na te denken over onze maatschappelijke vraagstukken, vergroot ik mijn blikveld en verrijk ik deze met andere invalshoeken. Door de enorme diversiteit aan bedrijven en organisaties die ik in deze partnerschappen tegenkom, realiseer ik me eens te meer; door te verbinden krijg ik nieuwe inzichten en kom ik in gesprekken met anderen tot nieuwe en vaak ook betere oplossingen. En dat is hard nodig want alleen zo komen we met elkaar tot verdere horizonnen, grotere stappen, betere resultaten en dus meer impact. Dat verdient onze wereld. En daarbij kan ik iedereen de inspiratie en energie die dat oplevert, aanraden!

 

Dit artikel is reeds verschenen in Cobouw

Heeft u vragen naar aanleiding van deze blog?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.