Verbeter de wereld en begin bij de ander

Umut Uçar

Afgelopen zaterdag 22 april was het de Dag van de Aarde (‘Earth Day’). Earth Day is een jaarlijks terugkerend evenement op 22 april in alle landen. Deze dag heeft als doelstelling mensen te laten nadenken over hun manier van doen (consumentengedrag) en de invloed hiervan op de aarde. Verbeter de wereld en begin bij de ander. U heeft natuurlijk direct door dat dit onjuist is. Helaas lijkt het in de dagelijkse omgang van mensen wel op dat dit vaker van toepassing is.

Een betere wereld begint bij jezelf. Daar ben ik van overtuigd. Je hoeft geen uitzonderlijk groot talent te hebben om het verschil te kunnen maken. Ik stel jullie graag voor aan een held die mij enorm heeft geïnspireerd. Zijn naam is Turgut Ertop.

Ertop was op 26-jarige leeftijd verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van een klein treinstation (station Benliahmet) in Kars, Turkije. Als iemand mij vraagt ‘Hoe kan ik de wereld veranderen?’, laat ik maar al te graag de bovenstaande foto zien.

Station Benliahmet bevindt zich in het midden van een steppe landschap. ’s Winters ligt er een dik pak sneeuw, waardoor het station minder toegankelijk was. Om het stationsgebouw beschut te houden, en vanuit zijn liefde voor bomen en planten, besloot stationchef Ertop bomen te planten rondom het station.

Ertop heeft binnen de perceelgrenzen (kaders) en met eigen mogelijkheden (middelen) een positieve bijdrage geleverd aan een duurzame leefomgeving en beleving. Hij is een goede inspiratiebron voor hoe je vanuit jezelf een betere wereld kunt creëren.

Wat weerhoudt jou er van om vandaag nog te beginnen met een positieve bijdrage te leveren aan een betere wereld?

Duurzaamheid hoog in het vaandel
In mijn dagelijkse leven en in mijn werk als Omgevingsmanager draag ik bij aan een duurzame leefomgeving. In mijn projecten zorg ik voor een goede gebruiks-, belevings-, toekomstwaarde en omgevingskwaliteit. Bij Tauw werken gedreven mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor alles om ons heen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Het zit in onze DNA. Door onze duurzame denk- en daadkracht in te zetten dragen wij bij aan een duurzame omgeving. De kwaliteit van het milieu en leefomgeving kan écht beter.

Groen leven in eigen huis en tuin? Haal inspiratie uit het blog van mijn collega Edwin van der Strate.

Ik ga graag met u in gesprek op welke manier we met z’n allen een positieve bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van het milieu en onze leefomgeving.