Bezoek ons tijdens de Aqua Nederland Vakbeurs!

Met trots presenteert TAUW zich van 15 tot en met 17 maart 2022 op Aqua Nederland in de Evenementenhal Gorinchem, hét trefpunt voor professionals uit de watersector. Ons centrale beursthema ‘Wij werken Samen met Water’, illustreren wij in onze stand D.215 in het Water Theater op het Next Level en tijdens onze lezingen.

03 maart 2022

  

Bezoek onze stand D.215 en lezingen in het Water Theater 

In onze stand brengen wij ons beursthema ‘Wij werken Samen met Water’, tot uiting met:

 • Het interactieve VRE-model (virtual reality engineering) RWZI Weesp en Nieuwe Waterwerken Zoutkamp
 • RWZI-projecten waarbij ontwerp en bouw organisch samenvloeien in de Water Zuiveringen Alliantie (WZA); al jaren een duurzame en exclusieve samenwerking van Mobilis, Croonwolter&dros, RWB-water, TAUW en Sweco
 • Inspectie, Advies & Ontwerp van gemalen
 • Boeiende kennissessies in het Water Theater

    

Kennisprogramma TAUW en WZA 

Dinsdag 15 maart en woensdag 16 maart verzorgen TAUW en WZA, onder leiding van Mike van Boldrik ( TAUW), samen met onze samenwerkingspartners een aantal inspirerende presentaties:


Dinsdag 15 maart 
in het Water Theater 

 • 11.30 - 12.00: Chemievrije en Duurzame Koelwaterbehandeling – Winst voor alles en iedereen door Sandor Peper van RWB Water
  RWB neemt u mee in een duurzame, chemievrije en waterbesparende koelwaterbehandelingsmethode, waarbij problemen als kalkafzetting, corrosie, microbiologische groei en legionella voorkomen worden.

 • 13.30 - 14.00: Actualisatie watervergunningen bij bedrijven
  Presentatie door Johan Blom van TAUW mede namens Witteveen+Bos, RHDHV en Rijkswaterstaat.

 • 15.00 - 15.30: Nieuw modulair Bouwconcept Verdygo voor het ontwerpen, bouwen en renoveren van AWZI’s
  Presentatie Verdygo door Olaf Durlinger van Waterschapsbedrijf Limburg samen met Wim de Jong en Peter van der Pijl beiden van de Water Zuiveringen Alliantie (Mobilis en Croonwolter&Dros, TAUW, Sweco en RWB Water).
  Waterschapsbedrijf Limburg heeft haar zelf bedachte modulair bouwconcept 'Verdygo' toegepast voor afvalwaterbehandeling. Van concept, 10 jaar geleden, naar nu heeft dit geleid tot een bewezen modulaire, duurzame AWZI die ook nog sneller ontworpen en gebouwd is.

 • 15:30 - 16:00: Voorspellen en verminderen van de schadelijke broeikas-lachgasemissie uit actiefslibtanks
  Presentatie door Heleen Niele van TAUW mede namens Waterschap Drents Overijsselse Delta.
  Lachgas is een zeer sterk broeikasgas, wel 265 keer zo sterk als CO2. Tijdens het zuiveringsproces wordt lachgas geëmitteerd. Over het ontstaan en het voorkomen ervan is nog veel onduidelijk. Met machine learning kunnen we vaststellen welke omstandigheden en sensoren belangrijk zijn en met een zelflerend model hoe we deze emissies kunnen verminderen. 

 

Woensdag 16 maart in het Water Theater / mini symposium

 • 13.00 - 13.30: Modulair ontwerpen en bouwen (D&C) in 17 maanden van een rioolwaterzuiveringen met Verdygo
  Presentatie Verdyo door Olaf Durlinger van Waterschapsbedrijf Limburg samen met Wim de Jong en Peter van der Pijl beiden van de Water Zuiveringen Alliantie (Mobilis en Croonwolter&Dros, TAUW, Sweco en RWB Water) over hoe je snel modulair bouwt aan de hand van de bouw van de 3 rwzi's Weert, Panheel en Stein. Waterschapsbedrijf Limburg heeft namelijk een modulair bouwconcept 'Verdygo' gelanceerd voor rioolwaterbehandeling. Van concept, 10 jaar geleden, naar nu heeft dit geleid tot een bewezen modulaire, duurzame RWZI die ook nog sneller ontworpen en gebouwd is.

 • 13.30 – 14.00: Verminderen van het uiterst schadelijk broeikas-lachgas bij rioolwaterzuiveringen dankzij machine learning
  Presentatie door Heleen Niele (WZA/TAUW) mede namens Waterschap Drents Overijsselse Delta.
  Lachgas is een zeer sterk broeikasgas, wel 265 keer zo sterk als CO2. Tijdens het zuiveringsproces wordt lachgas geëmitteerd. Over het ontstaan en het voorkomen ervan is nog veel onduidelijk. Met machine learning kunnen we vaststellen welke omstandigheden en sensoren belangrijk zijn en met een zelflerend model hoe we deze emissies kunnen verminderen.

 • 14.00 – 14.30: 60 km lange persleiding naar praktisch bruikbare big data oplossing
  Presentatie door Peter Withagen van Croonwolter&Dros samen met Lucien Vogels van Waterschap Brabantse Delta.
  Waterschap Brabantse Delta renoveerde de lange afvalwaterpersleiding van Moerdijk tot Bath in een uitdagend project. Croonwolter&dros realiseerde de centrale automatisering. Met stakeholdersessies en een variantenstudie werden bediening op afstand, real-time control, en dashboards voor de centrale regiekamer gerealiseerd.

 

Aanmelden & meer informatie

Wij nodigen u van harte uit om tussen 15 en 17 maart onze stand (D.215) en lezingen in het Water Theater op Next Level te bezoeken! 

Aanmelden kan via deze link

 

Kijk voor meer informatie over de beurs op www.aquanederland.nl 

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.