Bodemsanering toekomstig poppodium Leeuwarden in volle gang

Tauw verzorgt in opdracht van de gemeente Leeuwarden de milieutechnische begeleiding van de bodemsanering ter plaatse van het toekomstige poppodium in het centrum van de stad. Tegelijkertijd vindt archeologisch onderzoek plaats. De werkzaamheden worden deze week afgerond.

Het nieuw te bouwen poppodium is onderdeel van het Harmoniekwartier, een cultureel hart van Leeuwarden waar horeca, kunst en cultuur samenkomen. Voorafgaand aan de bodemsanering heeft Tauw in 2012 en 2014 gefaseerd bodemonderzoek uitgevoerd en de BUS-melding (Besluit Uniformele Saneringen) voor de bodemsanering verzorgd.

‘Bijzonder aan deze opdracht is dat - ondanks de uitgevoerde bodemonderzoeken - er tijdens de sanering bodemverontreinigingen zijn aangetroffen die eerder niet gesignaleerd zijn’, aldus Erik Menkema van Tauw. ‘Dat was ook niet mogelijk in verband met de aanwezige bebouwing tijdens de onderzoeksfase. Dankzij de korte lijnen met het bevoegde gezag wordt in dit soort situaties direct geschakeld en gehandeld. De extra aangetroffen verontreinigingen zijn inmiddels ontgraven. De gemeente heeft haar complimenten uitgesproken over het snelle handelen tijdens de vakantieperiode.’

Het poppodium wordt naar verwachting in september 2015 in gebruik genomen.

Contactpersoon: Erik Menkema