De Gouden Sleutel tot de Omgevingswet: projecten genomineerd

Bij Tauw zijn we nadrukkelijk bezig met het afstemmen van onze projectorganisatie op de komst van de Omgevingswet in 2021. Samen met Movares, gemeente Rotterdam en Rijkswaterstaat ontdekken en leren wij over de praktische toepassing van de Omgevingswet binnen onze projecten. Tijdens de inspiratiebijeenkomst ‘De Gouden Sleutel tot de Omgevingswet’ - die op 15 mei 2019 plaatsvindt op de Bouwcampus in Delft - presenteren de negen genomineerden van deze organisaties hun ontdekkingen over het werken in de geest van de nieuwe wet.

Pionieren in de geest van de Omgevingswet

Niemand weet wat de toekomst ons brengt. Op het gebied van de Omgevingswet zijn nog veel dingen onduidelijk. Sommigen wachten af, terwijl er ook allerlei pioniers zijn die stappen richting die toekomst zetten. Zij hebben al een sleutel naar de toekomst in handen.

Tauw, Movares, gemeente Rotterdam en Rijkswaterstaat hebben de handen ineengeslagen om samen te leren over de geest van de Omgevingswet. Zij hebben de ontdekkingsreizigers in hun organisatie gevonden! Op 15 mei 2019 presenteren de negen genomineerden hun ontdekkingen over het werken volgens de bedoeling van de nieuwe wet. Kom ook en bepaal mede wie de Gouden Sleutel verdient!

De genomineerde projecten

De vier organisaties hebben elk twee projecten uit hun eigen werkomgeving genomineerd voor de Gouden Sleutel en er is een gezamenlijk project ingediend. Namens Tauw zijn dit Diever brinkenplan (Gemeente Westerveld) en de Sprintsessies warmtetransitievisie (Provincie Overijssel). Samen met de Gemeente Rotterdam en Rijkswaterstaat dragen we het Programma Rivier als getijdenpark voor.

In hun vlogs vertellen de betrokkenen kort wat hun project inhoudt, hoe ze in de geest van de Omgevingswet gewerkt hebben, waar ze tegenaan liepen in het traject en welke Gouden Sleutel zij ontdekt hebben. Ook geven ze jou een tip hoe je zelf in de geest van de Omgevingswet kunt werken.

Vakjury

De volgende personen zullen gezamenlijk, naast de publieksjury, beoordelen welk project in hun ogen de ‘Gouden Sleutel tot de Omgevingswet’ verdient:
• Marc van Leeuwen, directeur Projectmanagement en Engineering Stadsontwikkeling gemeente Rotterdam (Juryvoorzitter)
• Marco Zeeman, directeur netwerkontwikkeling Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid
• Karin van den Brink, afdelingshoofd Stedelijke Transformatie Tauw
• Annelies van Remmerden, regiodirecteur Zuidwest Movares
• Laurens Schrijnen, directeur De Bouwcampus

Programma woensdag 15 mei

We gaan deze middag in dialoog met diverse stakeholders uit de projecten. We leren samen over de veranderende rol en taken in de bouwsector. Hoe benut je de wisdom of the crowd, zowel intern als extern? Wat laat je los en wat pak je juist op? Misschien heb jij zelf ook goede voorbeelden in jouw organisatie of heb je al bijzondere stappen gezet. Breng je kennis dan vooral in als onderdeel van onze publieksjury!
Meer informatie over de bijeenkomst en het programma.

Aanmelden

Laat je inspireren door de pioniers van Tauw, Movares, gemeente Rotterdam en Rijkswaterstaat en meld je via het aanmeldformulier aan vóór 8 mei!

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.