Nieuw: De podcast Nederland Transitieland

23 februari 2023

Vanaf vandaag in premiere!

Luister de eerste aflevering op Spotify: De sleutel van het stikstofslot

Over Nederland Transitieland

Onze huidige maatschappij staat voor grote uitdagingen. In een klein land als Nederland zijn de gevolgen van onze inwerking op de leefomgeving meer dan zichtbaar, zoals verlies aan biodiversiteit, verzilting en teveel aan stikstof. Tel hierbij ook nog eens de onomkeerbare effecten van het klimaat bij op: Droogte, extreme hitte, overstromingen. De uitdaging is enorm en vraagt ons ingeslepen systemen te doorbreken om te komen tot systeemveranderingen oftewel transities. Maar hoe doen wij dat en wat komt hier allemaal bij kijken? Om antwoord te krijgen op deze vragen gaat Cor Lont, afdelingshoofd bij TAUW, in de podcast: Nederland Transitieland, in gesprek gaat met experts over de maatschappelijke opgaven in de fysieke leefomgeving en de daarbij behorende transities.

De eerste aflevering uit de Podcast Nederland Transitieland staat sinds vandaag online en heeft als onderwerp: Stikstof.

Cor Lont over de Podcast: “Niet alleen als professional maar ook persoonlijk wil ik graag impact maken in deze transities. Iedereen moet veranderen en een steentje bijdragen. Wij kunnen de signalen niet langer negeren. Ik ben blij dat ik met deze podcast samen met experts op verschillende vakgebieden aandacht kan besteden aan dit onderwerp.”

Meer weten?

Neem contact met ons op!