Drones: van hype naar must-have voor advies- en ingenieursbureaus

Drones bieden ingenieursbureaus enorme mogelijkheden voor het verzamelen van data, inspecties en monitoring. Maar de maatschappelijke acceptatie en de wetgeving zijn nog belemmerende factoren.

TAUW experts, Jasper Schmeits en Bob van der Meij schrijven hierover in het net uitgekomen boek: Drone Professional 4 waarin experts uit de hele wereld hun visie geven op de toekomst van drone technologie.

TAUW is ervan overtuigd dat drones een onmisbare rol zullen spelen in de toekomst van de advies- en ingenieurssector. Daarom heeft het bedrijf onlangs drone-specialist GeoZICHT overgenomen

De integratie van GeoZICHT in de TAUW-familie is een belangrijke stap om de expertise en ervaring op het gebied van dronetechnologie verder uit te bouwen. TAUW verwacht dat het gebruik van drones in de komende jaren een vlucht zal nemen, zowel op korte als lange termijn.

De belangrijkste voordelen van drones voor ingenieursbureaus zijn:

  • Efficiëntie: Drones kunnen data verzamelen op locaties die voor mensen moeilijk of onmogelijk te bereiken zijn. Dat kan de kosten en de doorlooptijd van projecten aanzienlijk verkorten. (afbeelding drone bij brug)
  • Veiligheid: Drones kunnen worden gebruikt om gevaarlijke of onbereikbare locaties te inspecteren, zonder dat mensen in gevaar worden gebracht.
  • Datakwaliteit: Drones kunnen hoogwaardige data verzamelen die nauwkeuriger is dan data die met traditionele methoden wordt verzameld.

Meer weten over het inzetten van drones in projecten? Neem contact met ons op.

Over Drone Professional

In Drone Professional 4 delen 18 drone experts uit de hele wereld hun visie op de toekomst van drone technologie, en geven ze verrassende inzichten over de toepassing van drones in het dagelijks leven en voor zakelijk gebruik. In navolging van de vorige drie edities vormt ook deze vierde uitgave een onberispelijke bron van waardevolle informatie, nieuwe inzichten en best practices voor commerciële drone operators wereldwijd.

Experts Jasper Schmeits en Bob van der Meij leveren een mooie bijdrage in de vorm van een artikel over de alsmaar groeiende potentie van dronetechnologie voor specialistische ingenieurs- en consultancy diensten. Daarbij staan ze niet alleen stil bij de (technische) mogelijkheden maar is er ook aandacht voor het belang van minstens zo relevante ontwikkelingen m.b.t. wet- en regelgeving, sociale acceptatie van innovaties en toenemende automatisering in combinatie met AI en machine-learning.

Benieuwd naar het boek Drone professional 4? Bestel hem via Amazon

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.