Duurzame Daken voor een duurzaam Eindhoven

 

Op maandag 19 september organiseert Gemeente Eindhoven het Duurzaamheidscafé. Ideeën en innovaties worden gepresenteerd, met als doel om tot oplossingen te komen die de stad Eindhoven verder verduurzamen. Tauw presenteert hier het collectief ‘Schreeuw het van de Daken, elk dak een duurzaam dak’.

 

Het Duurzaamheidscafé is de aftrap van het Congrestival 040. Dit event staat in het teken van (het vergroten van) duurzaamheid binnen de gemeente Eindhoven. Inwoners, ondernemers en bestuurders komen in tijdens het Duurzaamheidscafé samen om ideeën en innovaties te bespreken.

Duurzame Daken

Tauw pitcht tijdens het Duurzaamheidscafé het collectief ‘Schreeuw het van de daken, elk dak een duurzaam dak’. Duurzame daken vergroten de kwaliteit van de leefomgeving: ze bieden een prachtig uitzicht, zijn ideale locaties voor (moes)tuinen én zijn geschikt als sportdak! Daarnaast kunnen de daken ook gebruikt worden om zonne-energie op te wekken, waarmee een forse bijdrage geleverd wordt aan het behalen van de energiedoelstellingen.

Tijdens werkateliers steken diverse partijen uit Eindhoven (waaronder Tauw) de koppen bij elkaar om de toepasbaarheid van onder andere de duurzame daken verder te bespreken. De resultaten worden tijdens de Dag van de Duurzaamheid gepresenteerd.

Dag van de Openbare Ruimte

Ook tijdens de Dag van de Openbare Ruimte (28 en 29 september in de Jaarbeurs Utrecht) presenteert Tauw ‘Duurzame Daken’. Bij onze stand en tijdens onze lezing beantwoorden we de volgende vraag ‘Hoe creëren we een toekomstbestendige, participerende leefomgeving?’. Meer informatie vindt u op www.tauwkijktanders.nl/leefomgeving.

Contactpersoon: Hein Veldmaat