Effectiever én goedkoper water zuiveren met modulaire afvalwaterzuivering

Afvalwaterzuivering gaat voor veel industriële organisaties gepaard met langdurige processen en hoge kosten. Daarom ontwikkelde TAUW de modulaire afvalwaterzuivering: een op maat gemaakte, onderhoudsarme en vergunningsvrije zuiveringsinstallatie waarmee organisaties direct besparen op zuiveringsheffingen én voldoen aan lozingseisen.

07 mei 2021

Kostbare waterzuivering

Veel industriële afvalwaterstromen vragen meer dan reguliere zuiveringstechnieken om te voldoen aan de lozingseisen. Bijvoorbeeld omdat ze veel oliën, vetten of onafgebroken bestanddelen bevatten. Dat leidt ertoe dat bedrijven, zoals in de food-, metaal- of recyclingsector, kostbare waterzuiveringsinstallaties moeten aanschaffen. Installaties die niet alleen duur zijn aanschaf, maar ook volledig moeten worden ingebouwd in een proces en intensief (technologisch) onderhoud nodig hebben. Deze installaties zijn vaak pas financieel interessant bij zeer hoge lozingskosten en verdienen zich zelfs dan pas na vele jaren terug.   

Modulaire waterzuivering

TAUW ontwikkelde samen met verschillende overheden een alternatief waarmee organisaties aan alle wet- en regelgeving voldoen, maar tegelijkertijd enorm kunnen besparen op zuiveringskosten. Dit is de modulaire waterzuivering. Dit is een op maat ontworpen container waarin met fysische, chemische of zelfs biologische zuiveringsstappen tegen minimale kosten een optimaal rendement wordt gehaald. We ontwerpen, bouwen en plaatsen deze waterzuivering op maat. Het systeem kan tijdelijk worden gebruikt, worden verplaatst en door de modulaire opzet eenvoudig worden uitgebreid naar de specifieke behoeften van een organisatie.

Wat levert het op?

De modulaire waterzuivering kan snel en vergunningsvrij worden geplaatst en zorgt voor een directe netto kostenbesparing, terwijl de gebruiker voldoet aan lozingseisen. De installatie verdient zich binnen een jaar terug. Dat ontdekte bijvoorbeeld Heijs Food Products uit Hoogeveen. De modulaire zuivering zorgde ervoor dat de netto lozingskosten in het eerste jaar met circa 25% daalden. In het tweede jaar was dat zelfs 50%. Bovendien voldeed het afvalwater ruimschoots aan de lozingseisen. Bij De Paauw Sustainable Resources voorkomt de modulaire zuivering dat onopgeloste bestanddelen en microplastics in het milieu komen. Bijkomend effect is dat hier de zuiveringsheffing met circa 40% daalde.

Gericht advies

De modulaire waterzuivering kan voor veel organisaties van grote waarde zijn. TAUW onderzoekt met enkele simpele berekeningen of de installatie voor de opdrachtgever aantrekkelijk is. Daaruit volgt een onafhankelijk advies op maat. Is een modulaire zuivering geschikt in de situatie van de opdrachtgever? Dan verzorgen wij de advisering, volledige installatie en begeleiding. Is een andere techniek noodzakelijk? Dan ondersteunen wij de opdrachtgever bij een optimale implementatie van die techniek. TAUW is een onafhankelijke partner, die organisaties op alle vlakken ondersteunt zodat ze voldoen aan wet- en regelgeving en lozingskosten minimaliseert.

Meer weten?

Wilt u weten of een modulaire waterzuivering geschikt is voor uw zuiveringsprocessen? Neem vrijblijvend contact op met onze experts. Wij inventariseren graag de mogelijkheden van uw organisatie en zorgen voor een advies op maat.

Klik voor meer informatie over afvalwateronderzoek op onderstaande button.

 Afvalwateronderzoek

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.