IJsselcongres: de gevolgen van klimaatverandering op het IJssellandschap

De IJssel is één van de mooiste rivieren van Nederland. Maar door klimaatverandering verandert het IJssellandschap. Tijdens het IJsselcongres (woensdagmiddag 20 september) gaan professionals uit de vakgebieden waterbeheer, landschapsontwerp en gebiedsontwikkeling hierover in gesprek met beleidsmakers en bewoners. Tauw levert als medeorganisator en sponsor een belangrijke inhoudelijke bijdrage aan het IJsselcongres.

Wat betekenen (klimaat)ontwikkelingen voor het IJssellandschap? En kunnen de wateropgave van de komende decennia en andere ruimtelijke ontwikkelingen in de IJsselvallei kwaliteit toevoegen en de identiteit van de regio nog verder versterken? Tijdens het IJsselcongres gaan alle betrokkenen, onder begeleiding van middagvoorzitter Annemieke Nijhof (CEO bij Tauw), hierover in gesprek en verkennen de kansen voor een integrale langetermijnaanpak.

 

Programma IJsselcongres

Het IJsselcongres wordt om 12.00 uur afgetrapt met een lunch. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur zijn er verschillende inhoudelijke bijdragen met verrassende invalshoeken. Het congres sluit af met een hapje en drankje. In deze uitnodiging vindt u de details van het programma.

In aanloop naar het congres heeft Tauw bewonersavonden georganiseerd, met als doel de gedeelde kernwaarden van het landschap te identificeren. Deze waarden zijn door Atelier Overijssel vertaald naar ruimtelijke principes. Op deze manier worden bewoners al in een beginstadium betrokken bij de nieuwe langetermijnstrategie en de ruimtelijke uitwerking van de duurzaamheidstransities.

Aanmelden

Professionals uit de vakgebieden waterbeheer, landschapsontwerp en gebiedsontwikkeling zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn! Hebt u interesse? Meld u dan aan via congres@ijsselbiennale.nl. Let op: er is nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

IJsselbiënnale & IJsselcongres

Het IJsselcongres wordt georganiseerd op woensdag 20 september bij De Gasfabriek in Deventer, ter afsluiting van de IJsselbiënnale. Dit is een kunstroute langs de IJssel met 26 kunstwerken van internationale kunstenaars. Elke kunstenaar heeft op eigen wijze de invloed van klimaatverandering op ons rivierenlandschap verwerkt in zijn/haar kunstwerk.

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.