Interactieve lichtkaart genomineerd voor de OVL Inspiratie Award

Tauw is met de interactieve lichtkaart genomineerd voor de OVL Inspiratie Award, een prijs voor ideeën en projecten die een aantoonbare bijdrage leveren aan professionaliteit, effectiviteit en meerwaarde van het vakgebied Openbare Verlichting. Uit 15 inzendingen selecteerde de jury vijf nominaties.

Onze inzending

Om gemeenten meer inzage te geven in de mogelijkheden rond besparing op de energie- en expoitatiekosten van hun areaal heeft Tauw de interactieve lichtkaart ontwikkeld. Een gebruikersvriendelijke webapplicatie die areaalgegevens op eenvoudige wijze inleest en topografisch presenteert. Met behulp van filters op leeftijd en types van lichtmasten, armaturen en lampen wordt snel inzichtelijk waar de grootste kansen op energiebesparing liggen. Met behulp van een selectietool is een selectie te maken van te vervangen objecten, waarvan direct de benodigde investerings- en exploitatiekosten zichtbaar worden. Meer informatie over onze interactieve lichtkaart >>

OVL Inspiratie Award

Naast de juryprijs wordt ook de publieksprijs uitgereikt. Op basis van pitches door de vijf genomineerden kiezen congresbezoekers de winnaar van de publieksprijs. De OVL Inspiratie Award wordt op 16 november uitgereikt tijdens het Openbare Verlichting Congres Ruimte en Licht.

Bezoek onze parallelsessie ‘Beleving van verlichting én de openbare ruimte (met virtual en augmented reality)’

Tijdens het congres laat Tauw in een parallelsessie zien hoe Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) worden ingezet om toekomstige situaties in een ontwerp te zien én te beleven. Door midden in een ontwerp te staan is het mogelijk om - nog vóór de daadwerkelijke realisatie - verschillende (licht)oplossingen af te wegen. Meer informatie over deze sessie (13.15 uur, Parallelronde 2).

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.