Kom 24 oktober naar de Toekomst-Makers Show met Morrisson Kramer

Waar begin je om de wereld beter te maken? Wat kan je nu al doen, ook als je geen bakken met geld kunt investeren? Op donderdag 24 oktober presenteren vier ToekomstMakers in een avondvullend programma, onder begeleiding van cabaretier Silvester Zwaneveld, hun frisse blik op duurzame veranderingen. Eén van hen is Tauw-collega Morrisson Kramer. Hij vertelt hoe augmented reality mensen helpt voor te bereiden op de gevolgen van klimaatverandering.

21 oktober 2019

21 oktober 2019 - De ToekomstMakers Show is een avond vol verrassingen, grappen en inspiratie. Vier jonge mensen pitchen op het podium hoe zij bijdragen aan een betere wereld én hoe jij nu ook al in actie kunt komen!

  • Morrisson Kramer
    Hoe ziet mijn tuin er straks uit na een heftige regenbui? Morrisson ontwikkelt een app zodat je daar inzicht in krijgt vanuit zijn werk als informatiemanager bij ingenieurs- en adviesbureau Tauw in Deventer. Hij gebruikt Augmented Reality om iedereen klaar te stomen voor de gevolgen van klimaatverandering. Met de app kun je zien hoe je jouw tuin kunt voorbereiden op meer heftige regenbuien. Tijdens de Show toont Morrisson voorbeelden van AR.

  • Sofie van der Stelt
    Bijna geen enkel kledingstuk is 100% duurzaam. Sofie van der Stelt wil daar wat aan doen en  heeft in oktober de eerste Dutch Sustainable Fashion Week Enschede georganiseerd als regiomanager. Het mode-evenement uit Amsterdam startte zes jaar geleden en breidt zich uit naar andere steden zoals Deventer en Enschede. Sofie wil met het evenement mensen tips geven over hoe jij kunt bijdragen door jouw kledingkeuze.

  • Koen Boswinkel
    Hoe maken we de samenleving socialer? Koen Boswinkel is Masterstudent kunstbeleid en gemeenteraadslid in Deventer. Hij zou willen dat mensen meer met elkaar in gesprek gaan. Kunst en cultuur is een middel om dichterbij elkaar te komen. Bijvoorbeeld door samen muziek te maken want dan luister je naar elkaar en reageer je op elkaar. Maar ook met woorden kan het. Wat weet jij bijvoorbeeld over mensen bij jou in de straat?

  • Annemieke Koster
    Nadat Annemieke Koster ruim zes jaar geleden op het nieuws zag dat er ruim 1000 mensen om waren gekomen bij de instorting van een textielfabriek in Azië, besloot ze het zelf anders te doen. Zonder enige voorkennis is Annemieke een eigen duurzame weverij begonnen in Enschede. Ze recyclet stoffen en werkt met natuurlijke en lokale garens. Enschede was ooit de grootste textielstad van Europa en Annemieke zet Enschede weer op de kaart.

Wil je er ook bij zijn? Kaarten zijn te koop via de Deventer Schouwburg.

ToekomstMakers in een nieuw jasje

Vorig jaar hebben diverse ToekomstMakers tijdens lunchlezingen gegeven over uiteenlopende zaken die bijdragen aan duurzame verandering. De opzet is dit jaar wat gewijzigd: in 2019 wordt drie keer een ToekomstMakers Show - een avondvullend programma met korte verrassende optredens van jonge doeners -  georganiseerd.

ToekomstMakers zijn young professionals uit Oost-Nederland. Zij willen niet langer wachten en doen nu al iets om de wereld beter te maken. Bijvoorbeeld door meubels te produceren van gerecycled materiaal, regenwoud te redden vanuit Deventer of te ontwerpen met zo min mogelijk ballast voor de natuur. Meer informatie: www.toekomst-makers.nl

Deventer Jan Terlouw Lezing

Het idee om jonge mensen een podium te geven is ontstaan na de jaarlijkse Deventer Jan Terlouw Lezing. De Lezing wordt elk jaar in december gehouden.

De Stichting Deventer Jan Terlouw Lezing is een initiatief van Cleantech Regio, Gemeente Deventer, Deventer Schouwburg en advies- en ingenieursbureau Tauw en wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van de Tauw Foundation.

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.