Low Car Diet feestelijk afgesloten tijdens het Finish Feest

Donderdag 14 juni werd het Finish Feest georganiseerd als afsluiting van het Low Car Diet. Annemieke Nijhof, CEO van Tauw en voorzitter van de Mobiliteitstafel Klimaatakkoord, maakte bekend welke personen en organisaties zich de duurzaamste reizigers van afgelopen maand mogen noemen.

Finish Feest
Na een duurzame peptalk van ondernemer Ruud Koornstra en een inspirerende workshop van de Climate Neutral Group (Wat is de sleutel tot een duurzaam mobiliteitsbeleid?) en Anders Reizen (Zakelijk reizen in het Klimaatakkoord) werd Center Parcs uitgeroepen tot het duurzaamst reizende bedrijf. Door met name meer thuis te werken en meer te fietsen wisten zij te winnen.

Annemieke Nijhof, CEO van Tauw en voorzitter van de Mobiliteitstafel Klimaatakkoord, reikte de prijzen aan de winnende deelnemers uit en gaf aan zeer verheugd te zijn met deze mooie resultaten. Een wedstrijd als Low Car Diet past bij haar motto 'move before you're ready'. "Deze bedrijven en hun medewerkers wachten niet af, maar gaan nu al aan de slag met een gedragsverandering die bijdraagt aan ons klimaat. Ik hoop dat meer bedrijven juist door die praktische doorvertaling ervan geïnspireerd raken", aldus Annemieke.

Verduurzamen mobiliteitsbeleid
Ook 30 medewerkers van Tauw hebben deelgenomen aan het Low Car Diet. De ervaringen en inzichten die zij afgelopen maand hebben opgedaan worden gebruikt om het mobiliteitsbeleid van Tauw verder te verduurzamen.

Low Car Diet
Het Low Car Diet is sinds 2010 de grootste mobiliteitswedstrijd van Nederland voor bedrijven en overheden. Het draait om schoner, voordeliger, ontspannen en gezond reizen. Deze editie deden ruim 1.400 medewerkers van 15 bedrijven mee aan deze duurzame uitdaging.  

Het is de bedoeling dat deelnemers aan het Low Car Diet vervoermiddelen uitproberen anders dan de brandstofauto. Mogelijkheden zat: de fiets, openbaar vervoer, maar ook e-bikes en elektrische auto's. En daar kleven diverse voordelen aan: meer beweging, tijdswinst (werken in de trein, in plaats van in de file met de auto), besparen op kosten (privé én zakelijk) en minder CO2-uitstoot.

Meer informatie: www.lowcardiet.nl