Low Car Diet: samen een maand lang zo duurzaam mogelijk reizen

Vandaag start een team van ruim 30 Tauw-medewerkers aan het Low Car Diet, de grootste mobiliteitswedstrijd van Nederland. Gedurende een maand gaan zij alles op alles zetten om zo duurzaam mogelijk te reizen. De ervaringen en inzichten die zij opdoen worden gebruikt om het mobiliteitsbeleid van Tauw verder te verduurzamen.

Low Car Diet
Het Low Car Diet (LDC) is sinds 2010 de grootste mobiliteitswedstrijd van Nederland voor bedrijven en overheden. Het draait om schoner, voordeliger, ontspannen en gezond reizen. Al 7.000 deelnemers van zo'n 250 organisaties deden eerder mee.

Het is de bedoeling dat deelnemers aan het Low Car Diet vervoermiddelen gaan uitproberen anders dan de brandstofauto. Mogelijkheden zat: de fiets, openbaar vervoer, maar ook e-bikes en elektrische auto's. En daar kleven diverse voordelen aan: meer beweging, tijdswinst (werken in de trein, in plaats van in de file met de auto), besparen op kosten (privé én zakelijk) en minder CO2-uitstoot.

Finish feest
Aan het eind van deze duurzame challenge (14 juni) wordt het Finish Feest georganiseerd. Hier maakt Annemieke Nijhof, CEO van Tauw, bekend welke personen en bedrijven zich de duurzaamste reizigers mogen noemen. In vier categorieën worden individuele winnaars uitgeroepen:

  • Het meest gefietst
  • Het meest gereden in een elektrische auto
  • Het meest thuis gewerkt
  • Het meest met het openbaar vervoer gereisd

Winnaars ontvangen mooie prijzen, zoals een weekendje Londen met Eurostar, een fietsweekend of een maand een elektrische auto.

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.