Medewerkers TAUW helpen KiKa en IVN met kerstdonatie van ruim 10.000 EURO

Afgelopen week ontvingen KiKa en IVN een cheque van respectievelijk €6.450,00 en €5.325,00. Elk jaar krijgen de TAUW medewerkers de mogelijkheid om in plaats van een traditioneel kerstpakket te kiezen voor een donatie aan een goed doel. Dit jaar zijn KiKa en IVN natuureducatie de gekozen doelen. We zijn trots om te vermelden dat een aanzienlijk deel van onze medewerkers gekozen heeft voor deze opties. Een prachtig gebaar in deze decembermaand.

TAUW omarmt de missies van KiKa en IVN. Het is fijn dat de donaties van onze TAUW-collega's hier een bijdrage aan kunnen leveren. ’Het getuigt niet alleen van de vrijgevigheid en het medeleven van onze medewerkers, het weerspiegelt ook het belang dat we hechten aan het goede en waardevolle werk van deze organisaties", Henry Raben, Algemeen Directeur TAUW Nederland.

 

Donatie aan KiKa
Ieder kind kankervrij, dát is waar KiKa voor staat. Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Inmiddels overleeft 81% van deze kinderen de eerste vijf jaar na de diagnose. Mede dankzij de onderzoeken die KiKa financiert. Want zo’n 20 jaar geleden lag dit nog rond de 72%. Een duidelijk bewijs dat onderzoek écht helpt en 100% kans op genezing steeds dichterbij komt. 

In naam van alle collega's die donaties hebben gedaan aan KiKa, mochten collega's Jeroen Jorna en Lennaart Lamers de cheque van €6.450,00 overhandigen aan Wycher Boneschansker, vrijwilliger bij KiKa. Jeroen zegt: ‘’Ik geef graag mijn ‘kerstpakket’ aan KiKa omdat ik het belangrijk vind om anderen te helpen. Kanker is een enorm nare ziekte, en voor kinderen is dit extra ingrijpend. Het is geweldig dat dankzij donaties onderzoek kan worden gedaan om de kans op genezing te vergroten of om deze extreem zware behandelingen een beetje draaglijker te maken.’’ Ook Lennaart beaamt dit: ‘’Het is fijn om op deze manier bij te kunnen dragen aan de missie van KiKa.’’

 

Donatie aan IVN natuureducatie
IVN natuureducatie
gelooft dat mens en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. IVN wil de natuur dichterbij mensen brengen, zodat zij de natuur weer in hun hart sluiten en hier ook beter voor zullen zorgen. Dit draagt bij aan een duurzame samenleving en aan de individuele gezondheid en het welzijn van mensen. Door jong en oud actief te laten ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is, wil IVN een natuurbewuste gedragsverandering bereiken. Met professionals, leden en vrijwilligersafdelingen in heel Nederland organiseren zij projecten, campagnes, cursussen en vele natuuractiviteiten.

Collega’s Alisa van Gent en Mirit Hoek mochten de cheque van €5.325,00 namens alle collega’s die een donatie hebben gedaan aan IVN overhandigen aan Joline de Weerdt, IVN Directeur regio Oost. Mirit vertelt: "Het beste kerstcadeau is een mooie wandeling in de natuur. Daarom schenk ik graag mijn kerstpakket aan IVN zodat ik ook in de toekomst nog vele mooie kerstwandelingen kan maken".

Joline de Weerdt, IVN Directeur regio Oost, laat weten dat de donatie namens de TAUW-medewerkers aan IVN ten goede zal komen aan de Week van de Natuur van 10 t/m 16 juni 2024. ’’Tijdens de IVN Week van de Natuur nodigen wij klassen uit om naar buiten te komen. Ontdekkend leren zij de natuur rondom school kennen. Wat vliegt daar in de lucht? Welke boom is dat? En wie kruipt er eigenlijk onder de tegels? Op deze manier proberen we de afstand tussen mens en natuur te verkleinen. Ontdekkend leren staat centraal, waardoor de klassen zelf op avontuur gaan in de eigen omgeving.’’

Heeft u vragen over dit nieuwsbericht?