Minister Kamp brengt 2D-plattegrond tot leven met Tauw AR app

Even stond minister Henk Kamp van Economische Zaken in de virtuele wereld. Hij bracht op 10 april een bezoek aan Twinsense 360, het bedrijf dat voor Tauw de ‘Tauw Augmented Reality app’ heeft ontwikkeld. “Een erg goed en innovatief middel om 2D-plattegronden in 3D tot leven te brengen”, liet Kamp weten. Kamp bezocht de app-ontwikkelaar omdat hij geïnteresseerd is in de mogelijkheden van virtual en augmented reality voor verschillende branches. Hij ziet vooral veel potentie voor de bouwwereld. 


Virtual en augmented reality

Virtual reality is de techniek waarbij je kunt rondkijken in een gecreëerde wereld met bijvoorbeeld een VR-bril. Augmented reality staat voor toegevoegde realiteit en is de techniek waarbij 3D-elementen worden toegevoegd aan beelden uit de werkelijkheid. Deze technieken zijn goed toe te passen in de bouw, retail, en transport en logistiek. Augmented reality zorgt er bijvoorbeeld voor dat bouwprojecten in 3D tot leven komen. Zo zijn ze meteen te visualiseren en te bedienen. De ontwikkelingen op dit gebied gaan enorm snel en de minister was dan ook verrast over de enorme veelzijdigheid van virtual- en augmented reality.

Tauw AR app

Met de Tauw AR app is het mogelijk om 2D-tekeningen van onder meer gemaal de Schans op Texel en het gebruik van riothermie in Urk te beleven in 3D. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Download dan de Tauw AR app via de App Store of Play Store.

Meer informatie over onze expertise op het gebied van virtual en augmented reality.

Contactpersoon: Patrick Morren

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.