Nieuwe Tiendewegbrug in Gouda geopend

Onlangs is de nieuwe Tiendewegbrug, de vernieuwde toegang tot het Tiendekwartier en het historisch centrum van Gouda, geopend. Tauw heeft de afgelopen jaren het volledige ontwerp- en uitvoeringstraject van de brug begeleid.

De oude Tiendewegbrug had het einde van zijn technische levensduur bereikt en was daarom toe aan vervanging. Daarom werd besloten een nieuwe brug te bouwen met meer uitstraling omdat veel bezoekers via deze route de stad binnenkomen.

Tauw was in een vroeg stadium betrokken bij het opstellen en het uitwerken van het architectonisch schetsontwerp van de brug. In deze fase hebben we meegedacht over het ontwerp, het ontwerp constructief getoetst en een haalbaarheidstudie uitgevoerd voor de tijdelijke bruggen die het verkeer moesten dragen tijdens de uitvoering.

Het ontwerp van de brug is in overleg met omwonenden en ondernemers in de buurt tot stand gekomen. Wensen, inzichten en ideeën zijn meegenomen in het ontwerp, dat samen met Verburg Hoogendijk Architekten BNA is opgesteld.

Daarnaast heeft Tauw het Design & Construct contract opgesteld, het selectie- en aanbestedingstraject begeleid en de gemeente Gouda ondersteund tijdens de uitvoeringsbegeleiding.
De bouw van de brug is gerealiseerd door aannemer Dura Vermeer.

Contact personen: Hans van Kooten en Sven van Eesteren