OVG Real Estate gunt Tauw opnieuw opdracht op gebied van BREEAM

Eind 2015 is de overeenkomst tussen OVG Real Estate en de gemeente Amsterdam ondertekend voor de ontwikkeling van het zogenaamde kavel P15 Ravel aan de Zuidas, een multifunctioneel gebouw dat kantoren, woningen en voorzieningen combineert op een oppervlakte tussen de 50.000 en 75.000 m2. Tauw gaat een deel van de BREEAM bewijslast voor dit project verzorgen.

Het gebouw heeft een gedurfde en eigenzinnige uitstraling en zal in 2020 worden gevestigd tegenover het hoofdkantoor van ABN Amro. De gemeente Amsterdam heeft OVG Real Estate geselecteerd als ontwikkelaar van dit enorme complex, dat ontwerpen is door architectenbureau MVRDV

BREEAM

Het keurmerk BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) geeft de mate van duurzaamheid van een gebouw of gebied aan. Het is een puntensysteem waarbij geldt: hoe meer punten, des te duurzamer. De punten worden verdiend aan de hand van bewijslast die wordt verzameld. Tauw gaat de bewijslast voor kavel P15 Ravel verzorgen door onderzoek te doen op het gebied van water, landgebruik en ecologie. Uit deze onderzoeken volgen aanbevelingen die het ontwerp duurzamer maken.

Trots

Tauw is trots dat het een bijdrage mag leveren aan deze mooie ontwikkeling. Eerder hebben we voor OVG een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van The Edge, het meest duurzame kantoorgebouw ter wereld volgens de BREEAM-NL standaard. Ook voor Motel One en het nog in ontwikkeling zijnde paviljoen van ABN Amro is Tauw actief op het gebied van BREEAM op de Zuidas.

Meer informatie over onze kennis op het gebied van BREEAM >>