Plannen voor uitbreiding en betere bereikbaarheid Eindhoven Airport

Eindhoven Airport, de tweede luchthaven van Nederland heeft plannen voor een grootschalige verbetering van het buitengebied en de bereikbaarheid van de luchthaven. De plannen, die samenhangen met de voorziene groei van de luchthaven, zijn op 8 juni officieel bekendgemaakt. Tauw ondersteunt Eindhoven Airport bij de realisatie ervan.

Uitbreiding voorzieningen

Eindhoven Airport wil het aantal parkeerplaatsen bij de terminal verdubbelen en daarnaast de voorzieningen uitbreiden. Op de huidige parkeerplaats P1 komt een 'multi purpose gebouw’, waar verschillende diensten en faciliteiten worden gecombineerd. Als uitgangspunt bij het ontwerp hiervan zijn de uitgangspunten snel, sfeer, leefbaar, veilig en groen gehanteerd. In dit gebouw komt alles samen, waaronder parkeren, Kiss & Ride, een taxistandplaats, OV-terminal, en horeca-gelegenheden en winkels. Ook wordt er een wandelboulevard tussen de passagiersterminal en parkeergarages P3, P4 en P5 aangelegd.

Betere bereikbaarheid

De plannen voor een verdere verbetering van de bereikbaarheid bestaan uit onder andere het verminderen van files en een betere doorstroming door verbeterde op- en afritten van de A2/N2 en A58, een verbreding van de Anthony Fokkerweg en een nieuwe weg langs het Beatrixkanaal speciaal voor bezoekers van de luchthaven.

OV-reizigers van en naar de luchthaven krijgen een prominente plek in het multi purpose gebouw. Ook aan een betere bereikbaarheid met de fiets is gedacht. Met de maatvoering van de wandelboulevard is rekening gehouden met een mogelijke aanleg van een 'smart mobility'-concept, een duurzaam en innovatief vervoersconcept waarbij reizigers vervoerd worden tussen de parkeerterreinen en de terminal met elektrisch aangedreven shuttles zonder chauffeur.

Rol van Tauw

Sinds 2014 is Tauw partner van Eindhoven Airport en hebben wij een ‘Tauw takes Care’ brede raamovereenkomst. We zijn van visie tot uitvoering betrokken bij de uitbreidingsplannen van de luchthaven.

Actuele projecten zijn op dit moment het Multi Purpose gebouw, de uitbreiding van de bagagehal en de aanleg van de platformen S11 en S12. Ook werkt Tauw samen met Nieman aan de certificering van het Multi Purpose gebouw in het kader van BREEAM op het niveau ‘Very Good’.

Meer informatie

Meer informatie over de plannen is te vinden in het nieuwsbericht Eindhoven Airport straks nog beter bereikbaar op de website van luchtvaartnieuws.nl. Hier is ook een filmpje te zien over de ontwikkeling van Airport Eindhoven.

Contactpersonen: Marco Bastiaanssen en Thijs Wessels