Raamcontract integrale veiligheid Rijkswaterstaat

De combinatie Tauw, Paltrock en NedMobiel heeft een raamcontract met Rijkswaterstaat afgesloten voor ondersteuning op het gebied van integrale veiligheid. Daarbij gaat het om diverse veiligheidsaspecten die voor Rijkswaterstaat relevant zijn in de voorbereiding en uitvoering van bouwprojecten. In het raamcontract heeft Rijkswaterstaat diverse veiligheidsproducten uitgevraagd, waaronder Safety Walks, producttoetsen, voorlichting en opleiding, en ondersteuning van incidentenonderzoek.

Om de veiligheid in projecten goed te verankeren, past Rijkswaterstaat in al haar uitvoeringscontracten integrale veiligheid toe. Doel van het veiligheidsbeleid is dat er geen ernstige ongevallen meer gebeuren. Daarnaast streeft Rijkswaterstaat ernaar dat er een proactieve veiligheidscultuur aanwezig is binnen elk project.

Uitgebreide expertise
De combinatie Tauw, Paltrock en NedMobiel ondersteunt Rijkswaterstaat bij het uitvoeren van diverse productuitvragen ten behoeve van integrale veiligheid. Als combinatie beschikken we over Middelbaar Veiligheidskundigen, Hoger Veiligheidskundigen, Arbeidshygiënisten en een deskundige Management of Safety Health Environment (MoSHE). We hebben de expertise in huis om Rijkswaterstaat op alle 13 veiligheidsdomeinen te ondersteunen; van tunnelveiligheid tot constructieve veiligheid, maar ook deskundigheid als het gaat om blootstelling aan gevaarlijke stoffen en bodemverontreinigingen.

Voortgang
“Sinds de start van het raamcontract is gebleken dat onze combinatie in staat is om voor alle projecten - zowel in de voorbereiding als uitvoering - een passende aanbieding te maken”, zegt Martijn Horstman, projectcoördinator bij Tauw. “Ons scoringspercentage op Nadere Overeenkomsten binnen dit raamcontract is ongekend hoog.”

Vanuit het raamcontract zijn we momenteel betrokken bij een zestal projecten, waaronder de uitbreiding van de N18 Varsseveld-Enschede, de aanpak van knooppunt Hoevelaken, de uitbreiding van sluis Eefde en de Houtribdijk tussen Lelystad en Enkhuizen.

Het contract heeft een doorlooptijd van 2 jaar met de mogelijkheid tot 2 keer verlenging van 1 jaar. De opdrachten zijn verdeeld over verschillende combinanten.

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.