Rioolgemaal Novi Iskar officieel geopend

Ben Knapen, staatssecretaris Europese Zaken en Ontwikkelingssamenwerking, heeft op 12 mei samen met de Bulgaarse minister van milieu en water, de burgermeester van Sofia en de Nederlandse ambassadeur in Bulgarije het rioolgemaal in het stadje Novi Iskar officieel geopend. Tauw heeft hiervoor het ontwerp- en bouwproces begeleid en het projectmanagement verzorgd.

 
Eind 2008 kreeg Tauw opdracht om de uitvoering te begeleiden van de renovatie van de centrale rioolwaterzuivering Kubratovo voor de stad Sofia dat het afvalwater van 1,2 miljoen inwoners zuivert. Een grondige renovatie van de zuivering was noodzakelijk om te voldoen aan de normen in Europese wet- en regelgeving voor stikstof- en fosfaatverwijdering. De totale omvang van de opdracht bedroeg voor Tauw 1,3 miljoen euro

Onderdeel van de opdracht was de afronding van de bouw van het rioolgemaal Novi Iskar, dat afvalwater naar de rioolwaterzuivering Kubratovo pompt. De totale kosten van de bouw van rioolgemaal Novi Iskar bedroegen ruim 6 miljoen euro. Een deel wordt door de Europese Unie gefinancierd.

Contact persoon: Marja Weijs