Tauw bereikt 9% omzetgroei in 2018

Tauw Group B.V. heeft in 2018 net als in 2016 en 2017 goede resultaten behaald. We kunnen een omzetstijging van 9% melden, van 118 miljoen euro naar 129 miljoen euro. Het jaar 2018 werd gekenmerkt door twee veranderingen; Henrike Branderhorst en Ralph van Roessel volgden Annemieke Nijhof op als het managementteam van Tauw Group. Daarnaast is een nieuw merk gelanceerd: Syntraal. Syntraal is een onafhankelijke dochteronderneming voor technisch interim-personeel. Ons ingenieursbureau viert dit jaar zijn 90e verjaardag.

Het nieuwe managementteam presenteerde voor Tauw Group B.V. een strategie om van ons bedrijf een van de toonaangevende milieuadviesbureaus van Europa te maken. De komende jaren staan in het teken van duurzame winstgevendheid, digitale transformatie en het groeien tot een nog sterkere, flexibelere organisatie. Branderhorst over 2019: “Voor alle Europese entiteiten ligt onze focus op het verbeteren van onze positie rond bodem, milieu en leefomgeving-gerelateerde kwesties in de publieke en private sector. Daarnaast spelen het verzamelen en verrijken van gegevens en het bereiken van onze ambities op duurzaamheid belangrijke rollen bij onze toekomstige service- en dienstverlening.”

Internationale impuls

Hoewel de buitenlandse groepsmaatschappijen significant hebben bijgedragen aan de winstgevendheid van ons bedrijf, nam het Nederlandse deel van Tauw Group B.V. het grootste deel van de omzetgroei van 9% in 2018 voor zijn rekening. De toegevoegde waarde steeg met 8% van 93,7 miljoen euro in 2017 naar 101,1 miljoen euro in 2018. Het brutoresultaat was 5,3 miljoen euro. De Nederlandse bedrijfsonderdelen droegen 3,4 miljoen euro bij aan dit resultaat en de buitenlandse groepsmaatschappijen 1,9 miljoen euro. Het brutoresultaat in Nederland is met meer dan 74% gestegen. In het boekjaar 2018 bereikten alle buitenlandse groepsmaatschappijen en alle Nederlandse bedrijfsonderdelen een positief resultaat. Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië zagen hun resultaat flink verbeteren. Het nettoresultaat steeg van 3,0 miljoen euro in 2017 naar 3,8 miljoen euro in 2018.

Belangrijke cijfers

90 jaar werkgever van keuze

Ons in 1928 opgerichte Europese advies- en ingenieursbureau koos in 2017 voor werknemersparticipatie, waarbij de medewerkers mede-eigenaar worden en invloed krijgen op de strategische sturing van ons bedrijf. Maar dat is niet alles. Branderhorst: “We zijn onderdeel van een succesverhaal dat 90 jaar geleden is begonnen. Om klaar te zijn voor het volgende hoofdstuk, moeten we ons ontwikkelen tot een bedrijf waarin elke professional die aan onze ambities wil bijdragen, zijn of haar droombaan kan krijgen. Diversiteit en inclusie zijn essentieel om de werkgever van keuze te worden die we willen zijn. Daarom omvat onze interne focus die twee waarden.”

Adaptieve organisatie

2018 was een jaar waarin alternatieve oplossingen en diensten werden verkend en gerealiseerd. Door Syntraal als onafhankelijke dochteronderneming te lanceren, benadrukt Tauw zijn focus op interim-activiteiten en laat het zien dat het flexibiliteit op de arbeidsmarkt serieus neemt terwijl het hoge normen voor werkgeverschap behoudt. Met de focus op de ontwikkeling van alternatieve oplossingen en diensten wordt gespecialiseerd advies gecombineerd met nieuwe technologie. Een logische ontwikkeling die, gezien de ambitie tot digitale transformatie van ons bedrijf, zeker een grote rol zal spelen in de zakelijke ontwikkeling voor 2019 en verder.

Zie ook: Infographic jaarcijfers

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.