TAUW doet mee aan Week van de Hitte

Provincie Gelderland organiseert samen met verschillende partners, waaronder TAUW, de Week van de Hitte. Van 14 tot en met 17 juni kun je inspirerende, interactieve sessies volgen. Doe je mee?

14 juni 2021

Iedereen krijgt te maken met de gevolgen van temperatuurstijging. Tijdens een hittegolf blijft het lang warm in huis, ervaren kwetsbare ouderen hittestress, en krijgt de natuur een klap. Met z’n allen kunnen we die gevolgen minimaliseren. Overal zijn aanpassingen nodig; in de woningbouw, openbare ruimte, gezondheidszorg, energietransitie, natuur, sportwereld en nog veel meer.

Gezamenlijke aanpak

Een gezamenlijke aanpak is daarom cruciaal, maar hoe doe je dat? De Week van de Hitte is een belangrijk begin. Iedereen is uitgenodigd: GGD’s, woningbouwcorporaties, kennisinstellingen, gemeenten, burgerinitiatieven en andere partijen. Wat zijn goede voorbeelden? Welke kennis is er en welke kennis ontbreekt er nog?

Tijdens de week van de Hitte zal TAUW in samenwerking met verschillende partners twee sessies geven:

  • De eerste sessie gaat over weersextremen en wegen. Wat betekent hitte voor infrastructuur? Hoe gaat de provincie Gelderland daarmee aan de slag?
  • De tweede sessie gaat over koelen tijdens een hittegolf. Wat kan je als woningbouwcorporatie doen om huurwoningen koel te houden tijdens een hitteperiode? Hier zullen resultaten gedeeld worden van onderzoek naar de hittebeleving van huurders.

 

Meer informatie + aanmelden

Meer weten over het programma of aanmelden voor één van de sessies? Ga dan naar: https://www.gelderland.nl/Week-van-de-Hitte

Heeft u een vraag over de Week van de Hitte?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.