TAUW en Witteveen+Bos aan de slag met contractvoorbereiding Rijnbrug/N233

De provincie Utrecht heeft de combinatie TAUW en Witteveen+Bos opdracht verleend voor het uitvoeren van de contractvoorbereiding van het project Rijnbrug/N233. Doel van het project is om de doorstroming en de bereikbaarheid van de regio te verbeteren door de verkeerssituatie op en rondom de Rijnbrug in Rhenen aan te pakken.

01 februari 2021

De opdracht betreft het uitbreiden van de N233 tussen de aansluitingen met de N225 en de N320 naar 2x2 rijstroken. Daarbij moet de huidige stalen bovenbouw van de Rijnbrug worden vervangen door een nieuwe brug met 2x2 rijstroken en fietspaden, op de bestaande pijlers.

In dit project werken de provincies Utrecht en Gelderland samen met Rijkswaterstaat, de gemeenten Rhenen, Buren en Neder-Betuwe en de regio’s Food Valley en Rivierenland. TAUW en Witteveen+Bos organiseren het uitvoeren van de benodigde conditionerende onderzoeken (in samenwerking met Syntax Inframediairs voor kabels en leidingen), stellen het uitvoeringscontract op, en ondersteunen de opdrachtgevers tijdens de aanbesteding aan bouwbedrijven.

Onderscheidend en ambitieus

"Wij zijn blij met de opdrachtverlening aan de combinatie TAUW en Witteveen+Bos", vertelt Edwin Koevoets, projectmanager van de provincie Utrecht. "Hun plan van aanpak was echt onderscheidend en ambitieus. Wij zien met vertrouwen de samenwerking tegemoet, zodat over een klein jaar de aanbesteding kan starten."

Jaco ter Wal, projectdirecteur van TAUW vertelt: “Een van de doelstellingen van TAUW is om te werken aan waardevolle projecten die bijdragen aan een duurzame leefomgeving. De Rijnbrug is zo’n project! We zijn trots om samen met onze partner Witteveen+Bos en de provincie Utrecht en Gelderland, ieder vanuit zijn/haar kwaliteiten, vorm te geven aan deze nieuwe prachtige verbinding.”

Hans van Daelen, business unit manager van Witteveen+Bos, zegt: “De droom van een civiel technicus is om te mogen werken aan een grote brug over een rivier. Met de Rijnbrug in Rhenen komt deze droom uit. Voor Witteveen+Bos een uitgelezen kans onze kennis over vervanging en renovatie van grote stalen bruggen in te brengen.“

Ook Mervyn Suurmond, contractmanager bij TAUW, is enthousiast: “Na de succesvolle verwerving van de Raamovereenkomst provincie Utrecht in 2020 en de hoge kwaliteitsscore voor onze aanpak voor de Rijnbrug/ N233 ligt er komende jaren een mooie uitdaging voor ons gezamenlijke projectteam. Ik ben erg blij met dit team!”

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.