Tauw helpt gemeenten de Aanpak Duurzaam GWW toe te passen

In de zomer en het najaar van 2019 geeft Tauw Ambitiewebtrainingen aan medewerkers van 18 Noord-Hollandse gemeenten. Via deze training krijgen gemeentelijke projectleiders en adviseurs handvatten die duurzaamheidsambities uit algemene beleidsnotities helpen vertalen naar toepassingen binnen projecten.

11 juli 2019

Het Ambitieweb is een instrument uit de Aanpak Duurzaam GWW waarmee projectspecifieke ambities op twaalf duurzaamheidsthema’s in één oogopslag inzichtelijk worden gemaakt.

Over de training

Tijdens de training gaan deelnemers ‘hands-on’ aan de slag met het toepassen van het Ambitieweb binnen gemeentelijke projecten. Ze leren niet alleen ambities vast te stellen, maar ook hoe ze deze kunnen vertalen naar concrete, kansrijke maatregelen die praktisch toepasbaar zijn. Dit gebeurt aan de hand van casussen die de deelnemers zelf aandragen. Deze kunnen uiteenlopen van een beheer- en onderhoudsopgaven, tot de herinrichting van een hele wijk.

Door in te spelen op de individuele leerbehoefte van de deelnemers - en het enthousiasme voor de toepassing van het Ambitieweb aan te wakkeren – krijgen de deelnemers (en daarmee gemeentes) bruikbare handvatten die helpen duurzaamheid binnen projecten en gebiedsontwikkelingen te concretiseren.

Benieuwd hoe een ambitietraining eruit ziet? Bekijk de sfeerimpressie hieronder.

Neem gerust contact op voor meer informatie over het Ambitieweb, of als u vrijblijvend de trainingsmogelijkheden voor uw gemeente wilt verkennen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.