TAUW is aanwezig op Springtij 2021

Van 22 t/m 24 september 2021 vindt op Terschelling het jaarlijkse Springtij Forum plaats. In een inspirerende omgeving verenigt Springtij partijen - waaronder politiek, overheid, bedrijfsleven en kennisinstituten - die het verschil kunnen maken in de duurzame transitie. Zij worden uitgedaagd om tot nieuwe samenwerkingsverbanden en concrete oplossingen voor een duurzame toekomst te komen door de energietransitie, klimaatadaptatie, biodiversiteitsherstel en circulair gebruik van grondstoffen met elkaar te verbinden. Ook TAUW is goed vertegenwoordigd om hier samen met partners aan te werken.

25 augustus 2021

Duurzaamheidsuitdagingen tijdens Springtij

Al tien jaar lang staat Terschelling tijdens Springtij een paar dagen lang in het teken van leiderschap tonen, inspiratie opdoen en nieuwe inzichten verkrijgen in de transitie naar een duurzame economie. De noodzaak om de duurzame transitie van Nederland te versnellen, wordt steeds duidelijker.

De uitstoot van broeikasgassen is na een korte Coronaterugval gestegen tot recordhoogte, de afname van biodiversiteit dendert door, verhalen over de erbarmelijke omstandigheden voor de winning van grondstoffen bereiken ons steeds indringender en na 50 jaar milieubeleid is de gezonde leefomgeving voor al wat leeft nog steeds niet in zicht. Al deze grote duurzaamheidsopgaven zijn vertaald in wereldwijde actieprogramma’s, agenda’s en akkoorden, die vervolgens weer vastgelegd worden in plannen, projecten, beleid en wetgeving.

De duurzaamheidsuitdagingen worden verschillend beleefd door een inwoner van een wijk die van het gas af gaat, door de plantmanager van een productielocatie van een internationaal bedrijf, de agrariër naast het Natura2000 gebied, de buschauffeur op de regionale busverbinding, de visser op de Noordzee of de medewerker van het drinkwaterbedrijf. We ervaren de opgaven door onze eigen belevingswereld, leefwereld en verantwoordelijkheden.

Werken aan perspectieven op een duurzame toekomst

Tijdens Springtij wordt samengewerkt aan perspectieven op een duurzame toekomst, bezien vanuit de woonomgeving, mobiliteitsomgeving, industriële omgeving, groen-agrarische omgeving en de wateromgeving. Daarbij staat dit jaar het ‘luisteren naar de stemmen die niet gehoord worden’ centraal. Denk aan de stem van de burger voor draagvlak, de stem van de toekomstige generatie en de stem van de natuur voor een veerkrachtig ecosysteem.

Benieuwd naar de stem van onze bevlogen experts?

Dit jaar komen 5 van onze TAUW-collega’s naar Springtij. Zij zullen de komende weken via een persoonlijke videoboodschap op LinkedIn met jullie delen wat hun persoonlijke drijfveren zijn.

 • Henrike Branderhorst
  Directeur, met de stem van de medewerker voor participatief en divers leiderschap
  Volgen op LinkedIn
 • Anno Drenth
  Programmamanager duurzaamheid, met de stem van het luisteren naar de natuur in de stedelijke omgeving.
  Volgen op LinkedIn
 • Edwin van der Strate
  Manager klimaatadaptatie, met de stem van de verzengende droogte en hevig buien op onze leefomgeving.
  Volgen op LinkedIn
 • Jurgen Ooms
  Adviseur circulaire economie, met de stem van materialen die schreeuwen om hergebruikt te worden.
  Volgen op LinkedIn
 • Emma de Popta
  Adviseur bodem, met de stem van de bodem die niet uitgeput kan blijven worden.
  Volgen op LinkedIn

Gerelateerd nieuws

14 april 2022 | Nieuws

Missie-gedreven strategie loont voor TAUW

Scherpe keuzes verhogen de winstgevendheidTAUW behaalt opnieuw een recordwinst zo blijkt uit de jaarrekening voor 2021. De EBITDA steeg met 11% tot EUR 11 miljoen. Ralph van Roessel, co-CEO van TAUW Group:…

23 maart 2022 | Nieuws

TAUW statement over de oorlog in Oekraïne

De afgelopen weken hebben wij net als vele anderen met verbazing en onmacht de ontwikkelingen in Rusland en Oekraïne gevolgd. Het overdadige geweld en de invasie van Rusland op Oekraïense bodem heeft ons…

23 december 2021

‘Minder lachgas bij rioolwaterzuivering dankzij machine learning’…

Lees verder...
17 december 2021

Dennis de Vreede benoemd tot lid Raad van Commissarissen TAUW…

Lees verder...
10 november 2021

Zuidplas bekroond tot bijvriendelijkste gemeente 2021

Lees verder...

Heeft u vragen over dit nieuwsbericht?