TAUW nieuwe sponsor van het Nederlandse zwemmen

TAUW is tot en met de Olympische Spelen in Parijs in 2024 sponsor van de KNZB. Beide partijen tekenden donderdag 1 juli tijdens een businessclub bijeenkomst van de zwembond een samenwerkingsovereenkomst voor de komende 3,5 jaar.

Voor TAUW is sportsponsoring een nieuwe ‘tak van sport’, maar een samenwerking met de KNZB sluit goed aan bij zowel het verleden als de toekomst van het 93-jarige ingenieurs- en adviesbureau. “Water is onze bron. Onze eerste opdrachten waren hoofdzakelijk gericht op waterbeheer”, licht TAUW-directeur Ralph van Roessel toe. “Voor de toekomst hebben zowel TAUW als de KNZB een duidelijke ambitie om internationaal te opereren en te presteren waarbij we beiden geloven in de kracht van samenwerking en veel belang hechten aan duurzaamheid en gezondheid.”  

De samenwerking richt zich met name op het openwaterzwemmen, een van de disciplines van de KNZB waarin Nederland al jaren erg succesvol is. “Door ons met name te verbinden aan het openwaterzwemmen is de link met ons werk nog duidelijker. Wij richten ons immers op een toekomstbestendige inrichting van Nederland voor zowel overheden als bedrijven en de kwaliteit van water is daarbij van groot belang.”

TAUW brengt naast een financiële bijdrage ook kennis in. Zo hebben TAUW en haar dochterondernemingen Syntraal en Amfius veel ervaring in de energietransitie en wat dat betekent voor de verduurzaming van zwembaden. Ook biedt de samenwerking met de KNZB mooie mogelijkheden voor de medewerkers van TAUW. “Wij hebben de vitaliteit van onze medewerkers natuurlijk hoog in het vaandel staan. Tijdens corona bleek maar weer eens hoe belangrijk het is dat medewerkers gezond leven en lekker in hun vel zitten. Al onze medewerkers krijgen een online lidmaatschap op het vitaliteitsprogramma Mijnzwemcoach en jaarlijks organiseren we met inbreng van topzwemmers van de KNZB een TAUW vitaliteitsdag. We kijken dus uit naar een mooie samenwerking die ons beiden op meerdere fronten veel kan brengen.”

Aschwin Lankwarden, algemeen directeur KNZB: “Wij zijn verheugd om TAUW als official sponsor aan ons te binden, we kijken uit naar een langdurige samenwerking waarin we de medewerkers kennis laten maken met de zwemsport en specifiek openwaterzwemmen en TAUW te ondersteunen bij het vitaliteitsprogramma.”

Over KNZB

De KNZB zet zich al ruim 130 jaar in voor de zwemsport in Nederland. Het is haar missie om met een actueel zwemaanbod dat past bij elke levensfase, zwemmend Nederland samen te brengen. Passie voor water is wat ons bindt; topsporters winnen, meer mensen zwemmen, sporters realiseren hun ambities en alle betrokken organisaties ontwikkelen zich professioneel.

Heeft u een vraag over dit nieuwsbericht?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.