Tauw ondertekent het Green Recovery Statement

Op 19 juni heeft MVO Nederland het Green Recovery Statement overhandigd aan het kabinet. Het statement is ondertekend door ruim 250 partijen, waaronder Tauw, die er gezamenlijk voor pleiten om duurzaamheid als hoeksteen te nemen voor de corona-herstelplannen.

19 juni 2020

Ralph van Roessel, directeur Tauw Group, ondertekende het statement namens Tauw. Hij vertelt: “Ondanks dat corona de hele wereld treft, zijn onze maatschappelijke uitdagingen niet verdwenen. Klimaatverandering, afname van biodiversiteit, de zoektocht naar alternatieve energiebronnen, de stikstofproblematiek en bodemverontreinigingen zijn nog steeds ontzettend actueel. Een COVID-19 herstelplan kan alleen serieus genomen worden als deze rekening houdt met het creëren van een leefomgeving waarin mens en natuur in balans zijn.”

Green Recovery Statement

De belangrijkste punten uit het Green Recovery Statement:

  1. Maak de EU Green Deal de hoeksteen van de EU-herstelplannen;
  2. Zorg dat de investeringen die uit het COVID-19-herstelplan voortvloeien, de economie verder op weg helpen bij het realiseren van de SDG’s en de doelstellingen uit het Parijs-akkoord;
  3. Blijf op de lange termijn zekerheid bieden over het Nederlandse Klimaatakkoord en meetbare verplichtingen.

Ondertekening Tauw

Tauw is een Europees advies- en ingenieursbureau met een sterke positie in milieuadvies en de duurzame ontwikkeling van de leefomgeving. Ondertekening van het Green Recovery Statement sluit aan bij ons steven naar een duurzame omgeving.

Heeft u vragen over dit nieuwsbericht?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.