TAUW op congres ‘Gamechangers in de Bouw & Infra’

Wie en wat gaat de duurzame bouw écht veranderen en hoe? Wie zorgt er voor gedragsverandering en verbreding van het draagvlak? Systeemverandering en gedragsverandering zijn de sleutelwoorden tijdens het congres ‘Gamechangers in de Bouw & Infra dat op 13 februari plaatsvindt in Soesterberg. Ook TAUW is partner van dit congres en uiteraard van de partij om ervaringen met en de visie op dit terrein te delen.

06 februari 2023

Duurzame innovators en innovaties

Dat er op korte termijn grote opgaven aankomen voor de bouwwereld, weten we allemaal. En dat hiervoor een transitie van de sector nodig is, is ook bekend. Tijdens dit congres met als thema ‘duurzame innovators en innovaties’ krijgen innovators en innovaties in de bouw & infra, die hard meewerken aan de vele transities nu en in de toekomst, een podium. Om met elkaar op verschillende manieren de toekomst te verkennen en interactief te ontdekken wat er gebeurt en moet gebeuren om de klimaatverandering het hoofd te bieden en de doelen van de klimaatakkoorden te halen. Ook TAUW is met twee sessies vertegenwoordigd.

 Systeemverandering en gedragsverandering zijn tijdens Gamechangers dé sleutelwoorden. Wat is er bijvoorbeeld mogelijk binnen de huidige norm- en regelgeving en hoe zijn de kaders hiervan wellicht te verruimen? En met welk tempo veranderen overheden hun gedrag wanneer de uitvraag gericht is op circulariteit?

Sessies TAUW

Tijdens dit congres delen wij onze kennis graag binnen de volgende programmaonderdelen:

  • 11.40 - 12.25 uur: Projectoverstijgende inkoop om ambities waar te maken!

    Henberto Remmerts, businessleader Inkoopadvies & Contractmanagement bij TAUW, behandelt het onderwerp projectoverstijgende inkoop, waarbij hij zich toespitst op kansen in het projectprogramma en seriematige inkoop. Hierdoor komen ambities als circulariteit, samenwerken, efficiëntie en innovaties beter tot hun recht. Dit doet hij aan de hand van een gebiedsontwikkelingsproject in Amsterdam en een programmatische benadering en uitbreiding van een energienet van Alliander.

 

  • 15.10 - 15.55 uur: Circulariteit en gedragsverandering op de werkvloer

    Chantal Schrijver, adviseur Samenwerken en Contracteren bij TAUW, behandelt het onderwerp gedragsverandering op de werkvloer, waarbij ze zich focust op de manier waarop overheden een circulair karakter kunnen meegeven bij de aanleg en onderhoud van provinciale (vaar)wegen. Als startpunt voor deze focus ontwierp TAUW een dashboard voor de provincie Overijssel. Zo’n tool is natuurlijk mooi, maar hoe implementeer je die succesvol in je organisatie en welke drempels moeten je medewerkers daarbij nemen? Samen met Marieneke Bijleveld, beleidsmedewerker bij de provincie Overijssel, gaat Chantal tijdens haar workshop in op de noodzakelijke gedragsveranderingen. “Wat nog niet beproefd, gecertificeerd of gewoon aangetoond is, is hartstikke eng.”

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het congres en het programma op www.gamechangerscongres.nl

Meer informatie over inkoopadvies en contractmanagement bij TAUW is te vinden op onze webpagina Risico's & contracten