Tauw opgenomen in Duurzame 100 voor slimme duurzame oplossingen

Tauw heeft voor de tweede keer het 'Duurzame 100' speldje ontvangen, een initiatief van VNO-NCW Stedendriehoek en Regio Stedendriehoek om duurzame initiatieven in de regio te stimuleren. Als bedenker van slimme duurzame oplossingen kreeg Simon Bos van Tauw het duurzaamheidspeldje uitgereikt door Burgermeester Heidema van Deventer.

Simon Bos kreeg de prijs uitgereikt voor ondermeer zijn idee ‘energie uit trillend wegdek’ waarvoor een bepaald materiaal is ontwikkeld is dat trillingen kan omzetten in energie. Met deze energie kunnen bijvoorbeeld lichtmasten, verkeersinformatieborden of verkeerslichten van gratis stroom worden voorzien. Tauw en de Universiteit Twente gaan hiermee een proef uitvoeren voor de provincie Overijssel op een traject langs de N34. Dit innovatieve idee won onlangs ook al de Mooi Nederland jury- en publieksprijs.
Ook werd Simon geprezen om zijn initiatieven voor het hergebruik van materialen.

‘Het is mooi een dergelijke waardering te mogen ontvangen’, vertelt Simon. ‘Maar ik zie het ook zeker als een waardering voor onze organisatie en de manier waarop we werken. Dit soort duurzame initiatieven zijn alleen mogelijk doordat de gaven en talenten van mensen door Tauw worden gefaciliteerd.’

Contact persoon: Simon Bos