Tauw organiseert Masterclass ‘Aan de slag met AERIUS Calculator’ in september

Veel bedrijven en overheidsinstanties worden regelmatig geconfronteerd met het (laten) uitvoeren van stikstofdepositie-berekeningen met de online rekentool AERIUS Calculator, en willen eenvoudige berekeningen vaak zelf uitvoeren. Om de berekeningen te kunnen doen, is inzicht nodig in de manier waarop zo’n berekening tot stand komt. Daarom organiseert Tauw in september de tweedelige online masterclass ‘Aan de slag met AERIUS Calculator’.

19 augustus 2020

Zelf berekeningen met AERIUS uitvoeren

AERIUS is het wettelijk voorgeschreven rekeninstrument voor het bepalen van de stikstofdepositiebijdrage van projecten en activiteiten op stikstofgevoelige natuur. Het uitvoeren en controleren van AERIUS berekeningen is in de huidige praktijk veelal het werk van specialisten. Met behulp van deze online masterclass kunt u eenvoudige AERIUS berekeningen zelfstandig uitvoeren aan de hand van instructies en praktische tips.

Na het onvermijdelijke theorieonderdeel en een korte blik onder de motorkap van de AERIUS rekentool geven we antwoord op praktische vraagstukken, zoals:

  • Hoe kom ik aan mijn inputgegevens?
  • Hoe moet ik de uitkomsten interpreteren?
  • Aan welke voorwaarden moet mijn berekening voldoen wil deze door het bevoegd gezag worden geaccepteerd?


Betrokkenheid van Tauw bij AERIUS

AERIUS is een product van het RIVM, waarbij Tauw vanaf de eerste ontwikkeling in 2012 betrokken is geweest. Ook heeft Tauw veel praktijkervaring met AERIUS: we voeren maandelijks vele stikstofdepositie-onderzoeken uit voor met name bedrijven, industrie, (woning)bouwprojecten en infrastructurele werken.

De masterclass wordt verzorgd door Luc Verhees, adviseur luchtkwaliteit en depositie bij Tauw. Luc heeft ruime ervaring met het complete scala aan mogelijke stikstofdepositieberekeningen. Josien Wolterink-Kuipers neemt de rol van moderator op zich.    

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.