TAUW statement over de oorlog in Oekraïne

De afgelopen weken hebben wij net als vele anderen met verbazing en onmacht de ontwikkelingen in Rusland en Oekraïne gevolgd. Het overdadige geweld en de invasie van Rusland op Oekraïense bodem heeft ons geschokt. Dit geweld veroorzaakt onnodig veel leed. Onze gedachten gaan uit naar iedereen die door deze oorlog getroffen is.

23 maart 2022

We zijn ervan overtuigd dat we als bedrijf alleen kunnen bijdragen aan het herstel van de vrede als we het EU-beleid volgen en stoppen met werken in en voor Rusland en (deels) Russische bedrijven. TAUW heeft geen mensen en/of activiteiten in Rusland of Wit-Rusland, maar we zijn bezig om onze dienstverlening op te schorten met partijen die verwant zijn aan of gefinancierd worden door Russische of aan Rusland gerelateerde bedrijven. De gevolgen van deze eventuele stopzetting worden onderzocht. Nieuwe projecten gerelateerd aan Rusland worden in geen geval geaccepteerd.

Zo sluiten we ons aan bij honderden andere bedrijven en organisaties die geloven dat we samen het verschil kunnen maken. Het opschorten van diensten door individuen lijkt misschien een geringe impact te hebben, maar kan een aanzienlijk effect hebben als we dit met een groot aantal partijen tegelijkertijd doen.

Afgezien van deze zakelijke beslissingen willen we werknemersinitiatieven die hulp bieden aan de getroffenen in zowel Rusland als Oekraïne, actief ondersteunen. Vanuit TAUW hebben we daarnaast een donatie gedaan aan het Internationale Rode Kruis.