Tauw voert internationale EDD uit voor Katoen Natie

In voorbereiding tot de overname van het logistiek bedrijf Langen uit Elsloo door het Belgische Katoen Natie, heeft Tauw een internationale EDD (Environmental Due Diligence) uitgevoerd. Tauw België heeft voor deze complexe internationale onderzoeken met strakke deadlines, het projectmanagement en de communicatie met Katoen Natie verzorgd.

Het Antwerpse bedrijf Katoen Natie is een van de grootste logistieke dienstverleners van Europa met ruim 10.000 medewerkers en heeft vestigingen over de hele wereld. Het bedrijf is gespecialiseerd in transport in de chemische en petrochemische industrie.

Alle milieurisico’s onder de loep

Tauw-auditoren uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje hebben in een eerste fase de mogelijke milieurisico’s op alle sites van Langen onderzocht en gerapporteerd. Voor de vestiging in Polen werd hiervoor een lokale partner ingeschakeld. In een tweede fase werden waar nodig bijkomende onderzoeken uitgevoerd. De laatste fase betrof het opstellen van een kostenraming op basis van de verschillende bevindingen.

Strakke timing

Julie Tegenbos, Projectingenieur bij Tauw België: “De uitdaging was om in alle landen tegelijkertijd de verschillende fases van de EDD binnen de strakke deadline georganiseerd te krijgen. Zo hadden we slechts één week tussen de bestelling en rapportage van de eerste fase. Op zich is dat niet ongewoon voor een EDD. Het vergt alleen veel interne communicatie en organisatie. Dit lukt trouwens alleen als de klant ook snel reageert op bijkomende vragen. Maar de vlotte samenwerking met Katoen Natie en de efficiëntie van heel het projectteam zorgde voor een goede afloop van het project."

Beknopte én volledige rapporten

Aan de hand van de verschillende onderzoeken en rapporten heeft Katoen Natie zich een juist beeld kunnen vormen van de eventuele milieurisico’s en de daaraan verbonden kosten op de verschillende sites.

David Bresseleers, Environmental Manager bij Katoen Natie:“Katoen Natie heeft intussen al heel wat ervaring met overnames, maar het blijven uitdagende projecten. Hiervoor kijken wij uit naar betrouwbare partners, met een internationale spreiding die aansluit op het target. In deze was Tauw voor de EDD aanwezig in de belangrijkste landen met een eigen volwaardige vestiging (België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje). Vervolgens komt het erop aan op korte tijd veel gegevens te verzamelen en verwerken om de directie correct te adviseren. Tauw had dit goed begrepen door een duidelijke structuur te volgen in hun beknopte, maar toch volledige rapporten. Wij trachten tijdens zulke projecten steeds vertrouwen te scheppen tussen alle betrokken partijen door een bepaalde openheid te hanteren. Tauw heeft dit ook zo uitstekend aangevoeld en ingevuld, met respect voor onze belangen en het confidentiële karakter van het project.”

Lees meer over onze EDD activiteiten >>

Contactpersoon: Julie Tegenbos