Tauw wordt met overname Pro Monitoring grootste aanbieder van luchtmetingen

Tauw Group bv verstevigt zijn positie op het gebied van luchtmetingen door de overname van Pro Monitoring B.V.. Dinsdag 16 januari hebben beide bedrijven hun handtekening hiervoor gezet en gevierd dat ze samen verder gaan onder de naam Tauw. Pro Monitoring - voorheen onderdeel van Eurofins - is net als Tauw een sterke speler op het gebied van luchtmetingen. Tauw krijgt via Pro Monitoring direct toegang tot nieuwe markten waaronder de agrarische en de scheepvaartsector.

Prachtige kans

Door de krachten te bundelen kunnen we aan klanten nog meer flexibiliteit en ze een sterke impuls in deskundigheid en innovatiekracht bieden. Ze worden nog beter geholpen en begeleid bij luchtgerelateerde vraagstukken zoals emissiemetingen, luchtkwaliteitsmetingen en werkplekmetingen. Zo kunnen zij nog effectiever voldoen aan wet- en regelgeving en dragen we gezamenlijk bij aan een duurzame leefomgeving.

Roger Stoeltie, business unit manager Meten, Inspecties en Advies bij Tauw, ziet duidelijke meerwaarde in de overname: “Met de overname van Pro Monitoring weten we onze positie te versterken op het gebied van metingen en inspecties in de Europese markt. De klanten van beide bedrijven profiteren van het samenvoegen van innovatieve diensten en producten voor een schoon milieu en leefbare toekomst.”

Dubbele deal

Naast de overname van Pro Monitoring is er ook een contract afgesloten met Eurofins ten aanzien van laboratoriumanalyses. Tauw heeft vanaf nu twee laboratoriums als leverancier om onze klanten te voorzien van alle milieu-analyses. Naast de samenwerking met Eurofins blijven we ook nauw samenwerken met onze vertrouwde partner Agrolab.

Versterking luchtteam

Met de overname komt de naam Pro Monitoring, alsmede het kantoor in Barneveld, te vervallen. De elf medewerkers, waaronder ook directeur Wim Meijer, worden verwelkomt in het luchtteam van Tauw. Meijer, die zelf ook actief betrokken was bij de projecten, gaat aan de slag als luchtconsultant. Meijer: “Pro Monitoring heeft in de bijna 23 jaar van haar bestaan nauwe klantrelaties opgebouwd met een grote diversiteit aan expertises op het vlak van luchtmetingen. De expertise en ervaring van het nieuwe team geven een upgrade aan de portfolio en de medewerkers zien mooie uitdagingen binnen het vakgebied lucht èn binnen de diversiteit aan vakdisciplines van Tauw”.

Heeft u een vraag naar aanleiding van dit nieuwsbericht?