Toekomst-Makers: Eline Politiek aan het woord

Van september tot december vindt de Toekomst-Makers lezingreeks plaats in de Deventer Schouwburg. Elke maandag krijgen jonge denkers, doeners en makers de mogelijkheid om te vertellen over een start-up of reeds bestaand product dat bijdraagt aan duurzame verandering en aansluit bij het gedachtegoed van Jan Terlouw. De volgende 'talk' (maandag 22 oktober) wordt verzorgd door Tauw-collega Eline Politiek. Zij gaat vertellen over duurzame en circulaire innovaties binnen de industrie.

Er wordt op hoog niveau veel gepraat over duurzaamheid en een circulaire economie. Maar wat doet onze industrie hier nu concreet aan? Verrassend veel!

Binnen de industrie wordt er op diverse onderdelen van duurzaamheid geïnnoveerd. Eline heeft het geluk om daar, samen met haar collega’s, aan bij te mogen dragen. Tijdens haar Toekomst-Makers lezing op maandag 22 oktober neem ze aanwezigen mee in het verhaal achter dit soort innovaties. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het verwerken van bodemassen (die ontstaan als gevolg van restafvalverbranding) in een vrij toepasbare bouwstof
  • Het vernietigen van de asbestvezel zodat er van asbesthoudend materiaal nieuwe materialen gemaakt kan worden
  • Het inzetten van stromen die nu afval zijn, als product. Bijvoorbeeld waswater met paraffine en andere oliën.

Aanmelden
Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Aanmelden kan via de website van de Deventer Schouwburg. Voordat je de zaal binnen gaat, kun je een verse biologische lunch kopen (€2,50 - €5). Na afloop is er ruimte om na te praten/te netwerken.

Heb je afgelopen maandag de lezing gemist? Niet getreurd, want de 'talk' is terug te luisteren via de Toekomst-Makers-Podcast.

De lunchbijeenkomsten zijn inspirerende en interactieve sessies die totaal een uur duren. Toekomst-Makers (<30 jaar en afkomstig uit Oost-Nederland) geven een lezing over zaken die bijdragen aan duurzame verandering. Aanwezigen krijgen alle ruimte om te reageren en vragen te stellen, een ervaren moderator zorgt daarvoor. Meer informatie op www.toekomst-makers.nl.

Deventer Jan Terlouw Lezing
Een duurzame samenleving ligt Jan Terlouw na aan het hart. Een gedachtegoed dat zich verder kan ontwikkelen in een jaarlijks terugkerende lezing waar sprekers, op uitnodiging van de Stichting Deventer Jan Terlouw Lezing, hun visie op de wereld van morgen geven.

De Stichting Deventer Jan Terlouw Lezing is een initiatief van Cleantech Regio, Gemeente Deventer, Deventer Schouwburg en advies- en ingenieursbureau Tauw en wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van de Tauw Foundation.

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.