Unieke innovatie: verhardingsproduct Stabilizer CO2 Neutraal+

NL Greenlabel heeft op 8 oktober het eerste ‘Certificaat Stabilizer CO2 Neutral+’ uitgereikt aan de gemeente Rotterdam. Stabilizer CO2 Neutral+ is een unieke innovatie van het bedrijf ecoDynamic, dat aan het verhardingsproduct  Stabilizer een CO2 bindmiddel en een activator heeft toegevoegd dat ervoor zorgt dat het product CO2 Neutral+ is, zo blijkt uit onderzoek van Tauw.

CO2 neutraal+

Uit het onderzoek van Tauw is gebleken dat het complete productieproces van Stabilizer, inclusief de verwerking op een locatie in Nederland, CO2 neutraal is. Het product heeft zelfs nog CO2 bindingsmogelijkheid over, vandaar de plus (+). De toegevoegde activator laat dit proces in een versneld tempo continu plaatsvinden. De gemeente Rotterdam heeft Stabilizer toegepast in een park langs de haven.

Stabilizer

Stabilizer is een puur natuurproduct, gemaakt van een bijzonder hard gesteente dat in een bepaalde samenstelling wordt gebonden met een volledig natuurlijke kleefstof. Stabilizer is 100% duurzaam, ademend en watervoerend. Hierdoor ontstaat geen ondergrondse uitdroging en wortelopdruk. Dit is een groot voordeel ten opzichte van gesloten- en elementverhardingen. Door de genoemde eigenschappen wordt de Stabilizer steeds meer toegepast op wandelpaden, begraafplaatsen, pleinen en parkeervakken.

Stabilizer CO2 Neutral+ is in twee Nederlandse steensoorten verkrijgbaar, vervaardigd op basis van IJsselgrind of Maasgrind.

Stabilizer is KOMO gecertificeerd en heeft de NL Greenlabel A status. Om de duurzaamheid extra te onderstrepen is op 8 oktober ook het garantiecertificaat geïntroduceerd. Het eerste certificaat werd tijdens de Dag van de Openbare Ruimte, na ondertekening door ecoDynamic en Tauw, uitgereikt aan de gemeente Rotterdam.

Meer informatie over Stabilizer op www.eco-dynamic.eu