Vierjarig raamcontract met Rijksvastgoedbedrijf voor opstellen V&G-dossiers

TAUW en dochteronderneming Syntraal zijn een raamcontract met Rijksvastgoedbedrijf overeengekomen voor het opstellen van veiligheids- & gezondheidsdossiers voor rijksgebouwen in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland en Zeeland.

25 maart 2021

Het V&G-dossier helpt bedrijven om per gebouw of complex het wettelijk vereiste veiligheidsniveau van de bouwkundige en technische kenmerken inzichtelijk te maken ten behoeve van het beheer en onderhoud. Rijksvastgoedbedrijf gebruikt dit digitale dossier om zowel werknemers als opdrachtnemers te kunnen informeren en instrueren over alle veiligheidsrisico’s en de aanwezige veiligheidsvoorzieningen ten behoeve van de veilige onderhoud en voor bij eventuele verbouwingen.


Multidisciplinaire kennis

Met ons brede team aan veiligheidskundigen maken wij maximaal gebruik van al onze uitgebreide veiligheidskennis” zeggen Daan van Wieringen en Edwin Vos, beiden veiligheidskundige bij TAUW. “De afgelopen jaren hebben wij veel ervaring opgedaan bij het opstellen van V&G-dossiers gericht op onder andere gebouwen, bruggen, sluizen en wegen. Bij dit nieuwe contract zetten we deze ervaring en kennis in om ook deze opdracht tot een succes te maken.”

“Het is erg leuk om op deze manier mee te werken aan een veilig beheer en onderhoud van al deze gebouwen en objecten, en dat we op plaatsen komen waar de deur normaal gesproken gesloten blijft. Dit contract is dan ook een mooie aanvulling op de werkzaamheden die wij al voor het Rijksvastgoedbedrijf uitvoeren”, aldus Erik Menkema, projectleider bij TAUW.

<Foto veiligheidsteam TAUW - v.l.n.r.: Edwin Vos, Erik Menkema en Daan van Wieringen>


Beste prijs-kwaliteitverhouding

Het contract, dat doorloopt tot maart 2025, is door Rijksvastgoedbedrijf via een Europese aanbesteding (EMVI) op de markt gezet. Daarbij wordt de Economisch Meest Voordelige Inschrijving vastgesteld op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding en bepaald door het prijscriterium en de kwaliteitscriteria. Rijksvastgoedbedrijf wil hiermee ondernemingen contracteren die ervaring hebben in de werkzaamheden en de omvang aankunnen. Zij moeten voldoende bekwaam en kundig zijn om te werken op basis van een kwaliteitsmanagementsysteem. 

TAUW en Syntraal hadden gezamenlijk op 3 percelen (Noord, Noordwest en Zuidwest) ingeschreven en kregen deze gegund door op alle onderdelen -  projectaanpak, projectorganisatie en kwaliteitsboring - de hoogste EMVI-score te behalen. Daarmee haalt Rijksvastgoedbedrijf een ervaren team van regionaal opererende veiligheidskundigen (IVK, MVK en HVK) in huis.

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.