Wandelen voor Water van Amref: Tauw geeft gastlessen op scholen

In de week van Wereldwaterdag op 22 maart doen tienduizenden leerlingen uit heel Nederland mee aan Wandelen voor Water, een jaarlijks terugkerend evenement van Amref. Tauw heeft voorafgaand aan het evenement op verschillende scholen gastlessen gegeven over het nut van schoon drinkwater om de leerlingen te enthousiasmeren voor deze wandeling.

Wandelen voor Water

Leerlingen uit groep 7 en 8 wandelen zes kilometer met een rugzak met 6 liter water. Voor veel leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden is dat dagelijkse kost. Door Wandelen voor Water ervaren leerlingen in Nederland hoe dat is. Voor deze prestatie laten ze zich sponsoren door familie, buren en bekenden. Het geld dat ze met elkaar inzamelen, wordt besteed aan het water- en sanitatieprogramma van Amref Flying Doctors in Kajiado, Kenia. Een project waar Tauw sponsor van is.

Gastlessen Tauw

‘Tsjonge, ik wist niet dat ik zoveel water gebruik bij het douchen’. ‘Wij vangen thuis ook regenwater op, net als Elisa’. Dit en nog veel meer verraste uitroepen deden de leerlingen die de gastles van Tauw bijwoonden. In de gastles vertelden Tauw-medewerkers over Elisa, een Masai-meisje dat dagelijks naar school kan, mede omdat er nu een waterput in haar dorp is geslagen. Ook vertelden we over het trachoma virus dat voor blindheid kan zorgen als het niet op tijd wordt behandeld. Amref pakt dit aan door competent verplegend personeel in de regio op te leiden en de watervoorziening te verbeteren en vergroten. De leerlingen haalden vooraf aan de sponsorloop geld op voor dit werk. Wij als gastdocenten konden ze hiervoor nog enthousiaster maken en ze inzicht geven in het belang van schoon en veilig drinkwater, zowel hier als in Kenia.

Meer informatie op www.wandelenvoorwater.nl.