Webinar: Hoe de (water)bouw zich digitaal een weg baant door deze coronastorm

Donderdag 23 april organiseert KIVI in samenwerking met de gemeente Amsterdam en Tauw het eerste online webinar uit een reeks van vier online ontmoetingen tussen publieke opdrachtgevers en marktpartijen in de (water)bouw over hoe we versneld kunnen doorgaan in tijden van de corona crisis.

22 april 2020

Medisch ingenieurs wenden al hun ingenieuze kennis aan voor slimme beademingsapparaten; zij maken overuren. Maar wat kunnen niet medische ingenieurs en adviseurs op dit moment doen opdat er in het post-coronatijdperk geen 40.000 bouwbanen verloren gaan?

Tijdens dit eerste webinar, getiteld Hoe de (water)bouw zich digitaal een weg baant door deze coronastorm komen de volgende sprekers aan bod:

  • Ralph van Roessel, directeur van Tauw. Hij is van mening dat de actuele vitale maatschappelijke opgaven niet mogen en ook niet hoeven stil te vallen ten gevolge van de ingrijpende Corona maatregelen.

    Moderne en innovatieve bureaus zoals Tauw beschikken over een uitgebreid arsenaal aan kennis en middelen om overleggen en afstemming ook op een niet-fysieke (digitale) manier goed vorm te geven. Door moderne digitale ‘tooling’ te combineren met flexibiliteit en wat goede wil kunnen opdrachtgever en opdrachtnemer samen prima door met de lopende projecten en maatschappelijke uitdagingen. Veel vormen van niet-fysieke (digitale) samenwerking hebben zich in de afgelopen jaren in de praktijk al bewezen. Nu is het moment om deze moderne vorm van samenwerking veel breder in te gaan zetten. Het is immers van zowel opdracht gevend Nederland als de ingenieursbureaus en aannemers een maatschappelijke verantwoordelijkheid om ook in deze lastige tijd de bouwsector volop draaiend te houden.

  • Mellany Doldersum van de gemeente Amsterdam. Zij neemt u mee hoe de Gemeente Amsterdam aanbestedingen en marktverkenningen - die gestart zijn in het pre-coronatijdperk - toch doorgang vinden in het coronatijdperk. Aanbestedingen en Marktverkenningen die moeten leiden naar nieuwe projecten. Projecten die zo broodnodig zijn voor alle mensen in de bouw. Hoe doet de Gemeente Amsterdam dat? Hoe ga je toch door op de ingeslagen weg als Corona plotseling je pad kruist?

    Het team van Mellany bij de Gemeente Amsterdam gaat over het aanjagen van innovaties (innovatieve methodes) ten behoeve van het programma renovatie 850 bruggen en 200 km kademuren met een totale investeringssom van 2 miljard euro.

 
Meer informatie + het aanmeldformulier van dit webinar is te vinden op de website van KIVI.

 

Programma de volgende Webinars

 

 

Publieke overheid

Marktpartij

2de Webinar

7 mei 2020

Waterschap WDODelta

Dura Vermeer, Ploegam, Fugro, H+N+S, TAUW (Henrike Branderhorst)

3de Webinar

21 mei 2020

RWS

Van Oord

4de Webinar

4 juni 2020

RWS

RHDHV

 Meer informatie over de nadere invulling van deze webinars volgt.

Heeft u vragen over dit nieuwsbericht?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.