Welkom in de virtuele wereld van Diever!

Begin juni heeft Tauw met behulp van virtual reality tijdens een bewonersavond het inrichtingsplan voor de Marktbrink in Diever gepresenteerd aan omwonenden en geïnteresseerden. De plannen zijn met enthousiasme ontvangen. Het ontwerp is één van de meest complexe VR-modellen geworden die Tauw tot nu toe heeft gemaakt.

Door de samenwerking tussen modelleurs, landschapsontwerpers en game-experts hebben we in sneltreinvaart het conceptontwerp omgebouwd tot een realistische 3D-omgeving. Maar wat maakt een VR-visualisatie tot een succes? Herkenning is erg belangrijk: mensen vinden het leuk om hun eigen omgeving terug te zien en bijvoorbeeld het café om de hoek te herkennen. Als mensen de huidige situatie herkennen, snappen ze ook de toekomstige situatie.

Een blik in de toekomst
Dankzij het VR-model hebben inwoners van Diever kunnen ervaren in welk opzicht hun directe omgeving gaat veranderen. Een deel van het bos transformeert bijvoorbeeld tot een park met mooie paden en een bankje om te zitten. Ze ervaren direct hoe de nieuwe verlichting van het park en de weg eruit komt te zien. Door dit soort zaken te kunnen beleven, nog voordat de schop de grond in gaat, kan er veel beter rekening gehouden worden met hun feedback.

Benieuwd waar de inwoners van Diever zo enthousiast over waren? Dit filmpje geeft een impressie.

Meer informatie over het project Inrichtingsplan Marktbrink Diever is te vinden op onze website.

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.