Wereldberoemde straattekenaars visualiseren watergang Wijk bij Duurstede in 3D

Bij de herontwikkeling van de wijk De Engk in Wijk bij Duurstede wordt de David van Bourgondiëweg in 2014 getransformeerd tot watergang. Water trekt mensen aan en vergroot de ruimtelijke kwaliteit in de wijk en omgeving. Om omwonenden een beeld te geven van hoe de watergang er straks uit komt te zien, gingen op 2 en 3 september drie wereldberoemde straattekenaars aan het werk. Een idee van Tauw.

 

De drie streetpainters zijn aangesloten bij Planet Streetpainting, een wereldwijd netwerk van straatkunstenaars. Het resultaat was een kleurrijke driemensionale voorstelling die zo waarheidsgetrouw mogelijk was ingevuld en die veel aandacht trok. De zone met de watergang gaat fungeren als belangrijke wandelroute door de wijk en faciliteert in een ontmoetingsplek voor jong en oud.

Ontwerp watergang

In de naastgelegen basisschool was een tijdelijk informatiecentrum ingericht waar omwonenden hun wensen en suggesties kenbaar konden maken zodat hiermee rekening kan worden gehouden bij het ontwerp van de watergang. Tauw was hierbij aanwezig om samen met de gemeente vragen te beantwoorden. Een aantal zaken stond al vast, bijvoorbeeld dat er aan beide kanten van de watergang een trottoir moet komen. ‘Omwonenden zagen zichzelf al lekker aan de waterkant zitten in de zon of ’s winters om de schaatsen onder te binden’, aldus Eveline de Kock, landschapsarchitect bij Tauw. ‘Maar ook zorgen over veiligheid en een tekort aan parkeergelegenheid vonden gehoor.’

Voor dit project verzorgt Tauw volgens de Prince2 systematiek het totale proces van houtskoolschets en definitiefase (inclusief inhoudelijke onderzoeken) tot en met het definitief ontwerp en bestek. Ook aspecten op het gebied van veiligheid en gezondheid worden meegenomen.

Contactpersonen: Alexander Pieters en Eveline de Kock

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.