Binnen dorpen en steden kunnen de technieken van omgevingswarmte op tal van objecten worden toegepast. Het is efficiënt voor de verwarming en/of koeling van huizen, scholen en kantoren. Maar ook voor zwembaden, hotels en appartementen. Tauw maakt voor gemeenten, waterschappen en projectontwikkelaars visueel inzichtelijk waar de warmtebronnen zitten. Dit doen onze adviseurs aan de hand van de speciaal daarvoor ontwikkelde Omgevingswarmtekaart. Ook doen we haalbaarheidsstudies, rekenen de business case helemaal door en bieden begeleiding bij het opstellen van het verplichte Warmtetransitieplan.

Objectgedreven onderzoek

Het vergt flink wat kennis en kunde om de beschikbare omgevingswarmte -waaronder de opbrengst van de warmte uit het riool, het water of de weg- heel concreet in kaart te brengen. Tauw is gespecialiseerd in dit rekenwerk. Hierbij werken wij techniek-georiënteerd en objectgedreven. Wat wil dat zeggen? Vaak is vooraf bekend wat het verbruik wordt van een woonwijk, zwembad of kantoorgebouw. Het is onze expertise om in de omgeving te zoeken naar warmte om op duurzame wijze aan de vraag te voldoen

Vraag en aanbod matchen

De studies leiden veelal tot interessante ontdekkingen in de vraag naar en het aanbod van warmte. Met behulp van onze kennis en ervaring brengen we dit graag samen. Tauw laat graag zien wat de haalbaarheid is en economische toegevoegde waarde kan zijn. Wij zijn zelfs bereid om als organisatie in te stappen om de inzet van omgevingswarmte te laten slagen. Een mooi voorbeeld van zo’n project heeft geleid tot onze Omgevingswarmte BV. Wilt u informatie over het traject met de Omgevingswarmtekaart van Tauw? Ons team van omgevingsadviseurs staat voor u klaar om u deskundig te begeleiden. Neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek.

 

Benieuwd hoe zo'n omgevingswarmte kaart eruit ziet? Bekijk dan de volgende voorbeelden:

Gemeente Haarlemmermeer
Gemeente Huizen
Gemeente Velsen 
Gemeente Amersfoort

Onze omgevingswarmte projecten

kijk ook op:

Meer informatie?

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.

Simon Bos
T: +31 65 11 99 65 8
E:simon.bos@tauw.com
LinkedIn
Simon Bos