De Ecoviewer is een handige webtool die snel en eenvoudig beschermde natuurwaarden binnen een gebied in beeld brengt. In slechts enkele klikken komt in beeld waar en welke beschermde planten- en diersoorten in een bepaald gebied worden verwacht of juist worden uitgesloten.

Voordelen van De Ecoviewer

  • Brengt de verspreiding van beschermde natuurwaarden in beeld
  • Biedt informatie over verwachting of uitsluiting beschermde planten- en diersoorten in een geselecteerd gebied
  • Is optimaal toegesneden op de Wet natuurbescherming
  • Is een handige webtool en is 24/7 toegankelijk
  • Is naar wens aan te passen

Ecoviewer in beeld

Bekijk via onderstaande animatie hoe de Ecoviewer werkt en zie met eigen ogen hoe deze tool u in uw werkzaamheden kan ondersteunen.

Gemeentes en Omgevingsdiensten hebben met de inwerkingtreding van de Wet natuurbescherming en de Omgevingswet in aantocht meer dan voorheen een belangrijke rol in de advisering omtrent natuurgerelateerde onderwerpen. Of dit nu gaat om de advisering van burgers, het toetsen van omgevingsvergunningen of handhavend optreden, in alle gevallen is het essentieel om alle relevante gemeentelijke natuurinformatie goed georganiseerd te hebben. De Ecoviewer biedt uitkomt door zijn toegankelijkheid, snelheid en accuraatheid.

Met de Ecoviewer:

  • Kan het gewenste gebied, de planten- of diersoort worden geselecteerd
  • Heeft u direct inzicht in de huidige populatie
  • Is de benodigde data uit de tool te downloaden
  • Bent u altijd up-to-date

Ecoviewer op maat

We bieden de Ecoviewer in verschillende vormen aan. De basisversie is een digitale topografische kaart waarin alle planten- en diersoorten worden weergegeven die in de Wet natuurbescherming worden beschermd. Bij de selectie van een gebied op de kaart worden beschermde soorten getoond die in dit type habitat voorkomen en die op basis van regionale verspreiding aanwezig kunnen zijn.
Deze basisversie kan voor ieder gewenst gebied, zoals het beheergebied van een gemeente, worden uitgebreid en gedetailleerd. Het is mogelijk om informatielagen uit externe bronnen toe te voegen, zoals de ligging van de gemeentelijke groenstructuur, actuele data uit natuuronderzoeken, NDFF-data of informatie van ruimtelijke visies. Op verzoek zijn daarnaast legio maatwerkoplossingen mogelijk.

Omdat de Ecoviewer constant in ontwikkeling is kan deze dynamische webtool aangepast worden op uw verzoek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ‘live’ presenteren van data die wordt verzameld tijdens onze veldonderzoeken, of een ‘validatieviewer’ waarmee de gegevens die in uw ecoviewer verschijnen altijd 100% gecontroleerd en betrouwbaar zijn.

 

Een live demonstratie van De Ecoviewer?

Neem contact op met onze adviseurs en plan een afspraak in!